Waterschap Aa en Maas

Wereldwaterdag 2010

Voor miljard mensen is er geen schoon drinkwater. En 2,6 miljard mensen kunnen niet naar een wc zoals wij die kennen, waarvan het vervuilde afvalwater wordt afgevoerd en gezuiverd. Op maandag 22 maart is het Wereldwaterdag en staat iedereen hierbij stil. Ook waterschap Aa en Maas.

In Noordoost-Brabant zuivert Aa en Maas het rioolwater van 700.000 burgers. Daar is het waterschap 24 uur per dag mee in de weer. Na het proces van zuiveren stroomt het water via sloten en rivieren weer schoon het landschap in. Zo blijft de natuur gezond. Blijven landbouwgronden gezond. Blijft de mens gezond. Voor u een normale zaak, maar voor miljarden mensen niet. Daarom biedt het waterschap ook over de landsgrenzen heen de helpende hand.

Internationaal belang
Water zuiveren is niet alleen regionaal, maar ook nationaal en internationaal van belang. Logisch, want het is in ieders belang dat er schoon water van het ene land naar het andere stroomt. Daarvoor gelden Europese normen. Voor het waterschap een belangrijke taak om hier op toe te zien.

Egypte en Sri Lanka
Waterschap Aa en Maas is bij diverse buitenlandse projecten betrokken en biedt daar haar kennis aan. Buitenlandcoördinator van Aa en Maas, Ivo Delleman hierover: "Door maatschappelijke verantwoordelijkheid te nemen voor waterzaken in het buitenland stelt het waterschap een belangrijke daad. Ik zie het als een vorm van nalatenschap, zorg voor toekomstige generaties, op wereldwijd niveau." Eigenlijk is het dagelijks Wereldwaterdag bij waterschap Aa en Maas.