Gemeente Enkhuizen

Nieuwe inrichting parkeerterrein NS Station

Maandag 22 maart start de herinrichting van het parkeerterrein bij het NS Station. Het terrein wordt helemaal opnieuw ingericht en uitgebreid voor langparkeerders. Door de uitbreiding is er straks ruimte voor 250 parkeervakken en 8 gehandicaptenparkeerplaatsen. Ook komt er een ontsluiting naar de Snouckstraat door middel van een trap.

Vanwege de werkzaamheden wordt het terrein de aankomende twee weken helemaal afgesloten. U kunt nog parkeren op het NS terrein tot zondag 21 maart, 22.00 uur. Daarna wordt het terrein afgesloten. Wij vragen gebruikers hun auto vanaf dat moment elders te parkeren. Dat kan onder andere op het Dirck Chinaplein.

Na twee weken wordt een gedeelte met puinverharding opengesteld. Ongeveer een maand na aanvang van de werkzaamheden wordt het eerste met klinkers bestraatte gedeelte toegankelijk voor parkeerders. De aannemer verwacht eind mei, bij voorkeur voor het Pinksterweekend het hele terrein te kunnen opleveren. Tijdens het Paasweekend wordt mogelijk een groter gedeelte tijdelijk opengesteld. Voor zolang het nodig blijkt te zijn, kunnen langparkeerders terecht op het Dirck Chinaplein. Tot die tijd wordt de blauwe zone nog niet gehandhaafd.

De herinrichting van het terrein bij het NS station is onderdeel van de nieuwe parkeerverordening. Daarin worden twee terreinen beschikbaar gesteld aan langparkeerders. Over een terrein aan de noordkant worden op dit moment onderhandelingen gevoerd. Voor het terrein aan de zuidkant, naast het NS station, is al eerder grond aangekocht voor een uitbreiding van de huidige parkeervoorziening. De werkzaamheden voor de herinrichting stonden al eerder gepland, echter door de stevige vorstperiode heeft de aannemer niet eerder kunnen beginnen.