Gemeente Dalfsen

Tentoonstelling

18-03-2010

Bijzondere kunstcombinaties in foyer van gemeentehuis.

Dalfsen - Op 22 maart begint de tentoonstelling van vier inwoners van Dalfsen. Herma Borsboom toont haar virtuoos gemaakte schilderijen. Tonny Verhoeven exposeert zijn schilderijen die gekenmerkt worden door een grote penseelvoering. Anneke Disselhorst toont haar beelden die van zelfhardende klei zijn gemaakt. Annemarie van der Kolk probeer met haar bronzen beelden de toeschouwers een glimlach te ontlokken. Alle werken zijn tot en met 21 april te bezichtigen tijdens de openingstijden van het gemeentehuis.

Herma Borsboom volgde opleidingen bij onder andere Maria Arts en Joepe Bos. Haar schilderijen kenmerken zich door heldere kleurvlakken en een goed gevoel voor compositie waarin figuratie met abstractie hand in hand gaan. Haar werk is fantasievol en soms realistisch. Tonny Verhoeven schildert met acrylverf. Haar werken kenmerken zich door een warm realistisch palet.
Naast haar kleurrijke werk schildert hij ook werken die ijler en abstracter zijn.
Het enthousiasme voor boetseren van Anneke Disselhorst ontstond tijdens een lokale workshop. Haar beelden van zelfhardende klei worden verstevigd met cement waarna bewerking met meerdere verflagen plaatsvindt. Het geheel wordt gecompleteerd met een transparante lak. Na het maken van poppen in klei is Annamarie van der Kolk in 2004 begonnen met het maken van bronzen beelden. Zij is een autodidact waarbij zij vooral het accent legt op afbeeldingen van het dier, af en toe met menselijke, maar licht humoristische trekjes. Als er bij het bekijken van haar werk een glimlach verschijnt, dan heeft zij haar doel bereikt.