Gemeente Coevorden

gemeente Coevorden

Wit-Russische delegatie uit Brest bezoekt gemeente Coevorden

vrijdag 19 maart 2010

De gemeente Coevorden ontvangt van 22 t/m 26 maart 2010 een delegatie uit Brest. De gemeente Coevorden heeft sinds 2000 officiële contacten met Brest. Deze stad is vanwege haar ligging tussen Oost en West-Europa een strategische handelspartner.

De Wit-Russische delegatie bestaat uit Vladimir Chernov en Mikhail Evtukh van de stad Brest, Alexander Romanovski (directeur BelAlko-drankenfabriek), Alexander Chernov (vertegenwoordiger EPAM - computers, nieuwe technologie) en Aliaksei Skakun (directeur zuivelfabriek Ostromechevo).

Toerisme en recreatie
De delegatie komt op maandagavond 22 maart aan. Dinsdag staat in het teken van toerisme en recreatie. Er wordt een aantal toeristisch/recreatieve bedrijven in de gemeente bezocht, zoals openluchtmuseum Ellert en Brammert in Schoonoord en recreatiecentrum 't Kuierpadtien in Wezuperbrug.

Europark
Op woensdag bezoeken de Wit-Russen de Euroterminal en ze krijgen een rondleiding over het Europark. Ook gaat het gezelschap naar de bedrijven Nijhof Wassink, Wildkamp en Imtech. 's Middags is er een stadswandeling. Tijdens de wandeling wordt onder meer over het centrumplan gesproken.

Plopsa Indoor Coevorden
Op donderdag en vrijdag staan onder meer bezoeken aan Plopsa Indoor Coevorden, MultiMove (Coevorden), Asysco (Coevorden), Katshaar Zuivel (Coevorden), Nederlandse Aardolie Maatschappij (Schoonebeek) en aan Staatsbosbeheer in het Bargerveen op het programma. Ook bezoekt de delegatie op donderdagavond de gemeenteraadsvergadering. Vladimir Chernov houdt daar een korte toespraak.
Klik om te vergroten