Hogeschool Windesheim

Persbericht, 22 maart 2010

Windesheim heeft een convenant afgesloten met vrijwilligersstichting Heppie. De hogeschool motiveert jaarlijks vijfentwintig stagiaires van de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening, te kiezen voor (zorg-) activiteiten van stichting Heppie. Enerzijds kunnen studenten hierdoor kennis maken met het toekomstige beroepenveld, anderzijds leveren zij een wezenlijke bijdrage aan de zorgbehoefte in Zwolle en (wijde) omgeving.

Heppie
Stichting Heppie is een vrijwilligersorganisatie die groepsvakanties en weekenden organiseert voor kinderen die even wat extra aandacht nodig hebben. Het opdoen van positieve ervaringen staat voorop. Heppie, bekend van het tv-programma met de Frogers, functioneert als intermediair tussen hulpvragers, vrijwilligers en studenten in diverse projecten.

Samenwerking
De samenwerking met stichting Heppie draagt voor studenten bij aan een goede voorbereiding op het beroepenveld. Daarnaast biedt de samenwerking met het werkveld mogelijkheden tot kennisuitwisseling, waardoor Windesheim zijn onderwijs verder tot ontwikkeling kan brengen.

Windesheim als kennisinstelling
Windesheim is een van de grote kennisinstellingen in Noord-Oost Nederland. De hogeschool verzorgt een breed palet aan opleidingen, cursussen en trainingen op hbo- en post-hbo-niveau voor een kleine 20.000 studenten en enkele duizenden cursisten per jaar. Op uiteenlopende terreinen vindt toegepast onderzoek plaats. Daarnaast participeert Windesheim in verschillende maatschappelijke projecten. Â