Gemeente Achtkarspelen


IJstijdenmuseum en De Kruidhof DOET!

Vrijwilligers zijn voor vele instellingen een onmisbare schakel voor een complete bedrijfsvoering. Zo ook voor De Kruidhof die ieder jaar ruim 80 vrijwilligers inzet in vele activiteiten. Het onderhouden van de botanische tuin, de functie van receptiemedewerker, het geven van rondleidingen en het verzorgen van PR zijn bij De Kruidhof uitgesproken vrijwilligersfuncties. Ieder jaar organiseert De Kruidhof in samenwerking met het IJstijdenmuseum een vrijwilligerswerkdag. Dit jaar kwam deze dag samen met DOET.nl, de nationale vrijwilligersdag die het verschil maakt in werken.

Vele belangstellenden wisten via It Koartling, waar alle vrijwilligersorganisaties van Buitenpost zich presenteerden, de weg te vinden naar de ruim 60 vrijwilligers die deze dag de puntjes op de i zetten voor de opening van het seizoen. Er ontstonden gesprekken met en over vrijwilligerswerk. Ook de politiek interesseerde zich door werkbezoeken te brengen aan de vrijwilligerswerkdag.

De Kruidhof gaat een bijzonder seizoen in. Niet alleen vanwege het 80 jarige bestaan, maar ook door de vele veranderingen in de thematuinen. Eind april zal de educatieve kinderspeeltuin gereed zijn en ook de prehistorische hof van het IJstijdenmuseum geeft verwijzingen naar het thema 'Oerboeren".
Foto: gezamenlijke snertmaaltijd in het tuincafe van Talant Foto: gezamenlijke snertmaaltijd in het tuincafe van Talant