Gemeente Zijpe


Coalitieakkoord BKV, PvdA en VVD

De BKV, PvdA en VVD hebben overeenstemming bereikt over de vorming van het college. De beide wethouders, Piet Morsch (BKV) en Ben Blonk (PvdA) uit de vorige coalitie komen terug en het college wordt aangevuld met de heer Piet Marees van de VVD. Door het vertrek van de heer Marees uit de raadsfractie van de VVD zal de heer Hans Horn uit Burgerbrug worden benoemd als raadslid.

Het coalitieakkoord heeft als motto âondernemend, slagvaardig en sociaalâ.

BKV, VVD en de PvdA zijn het er over eens dat moet worden afgemaakt wat in gang is gezet. De hieronder aangegeven punten zijn extra speerpunten, deels bestaand beleid en deels nieuw of aangepast beleid;

De economische invalshoek vraagt om een duidelijke en duurzame visie en extra impuls ten behoeve van de werkgelegenheid.

De inbreng van burgers, organisaties, dorpsraden, ondernemers en instellingen zal nog meer worden gebruikt voor het vaststellen van beleid.

Er zal worden gewerkt aan een gedegen oplossing voor het centrum van St. Maartenszee. ( de zogenaamde 4 hectare)

Een economische impuls en herstructurering van het dorp in Petten wordt ter hand genomen. Waarbij de ontwikkeling van Petten aan Zee van zeer groot belang is.Â

Ter behoud van de werkgelegenheid zal alles in het werk worden gesteld om samen met de regio en de provincie de nieuwe onderzoeksreactor âPallasâ te bouwen op de onderzoekslocatie Petten.

Er zal een kerntakendiscussie worden gehouden met de Raad. Om deze eerlijk en zuiver te laten verlopen zijn ook afspraken uit bestaand beleid en afspraken uit het coalitieakkoord bespreekbaar.

De nieuwe coalitie is zich er terdege van bewust dat door de kredietcrisis en het grote begrotingstekort van de Nederlandse overheid de komende jaren grote bezuinigingen zijn uit te voeren. Hierdoor worden specifieke wensen uit de verkiezingsprogrammaâs nog niet meegenomen in het coalitieakkoord, maar komen op de wensenlijst. Zodra de mogelijkheden en middelen zich voordoen, worden plannen van deze lijst toegevoegd.