Nederlandse internetorganisatie Akvo (=water) partner Live Earth Run

22/03/2010 14:47

NWP - Stichting Netherlands Water Partnership

De Nederlandse internetorganisatie Akvo vraagt mensen om vandaag, op Wereldwaterdag, de Live Earth Run for Water vast in de agenda's te noteren. Die vindt op 18 april plaats. Duizenden mensen rennen op verschillende plaatsen wereldwijd een parcours van 6 km om aandacht te vragen voor de wereldwijde watercrisis. Uniek aan dit initiatief is de samenwerking tussen de Live Earth organisatie en Akvo: deze jonge, van oorsprong Nederlandse, internetorganisatie koppelt deelnemers en toeschouwers wereldwijd rechtstreeks aan betrouwbare drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Bezoekers van de site kiezen zelf de projecten die ze willen steunen en kunnen vervolgens volgen wat er met hun donatie gebeurt. Ontwikkelingssamenwerking 2.0 dus. Wereldwijd rennen vele beroemdheden mee op 18 april; in Nederland loopt Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje ook mee.

Na de succesvolle eerste editie van Live Earth 07 07 07 die in het teken van klimaatverandering stond, organiseren Al Gore en Kevin Wall een tweede wereldwijde campagne. Live Earth 2010 (Amsterdam) staat in het teken van de water crisis.

Wereldwijd hebben meer dan een miljard mensen geen toegang tot veilig drinkwater. Kinderen en vrouwen in ontwikkelingslanden lopen dagelijks gemiddeld 6 kilometer om water te halen. De Dow - Live Earth Run for Water wil op 18 April wereldwijd bewustwording creeren en een beweging op gang brengen die kan helpen om deze crisis op te lossen. Op 192 plekken in de wereld zullen 6-km lopen plaatsvinden, met concerten in wereldsteden als Melbourne, Hong Kong, Kaapstad, London, Berlijn, Sao Paolo, New York, Los Angeles en Amsterdam.

In Nederland vindt Live Earth 2010 plaats in en rond het Olympisch Stadion. De start en finish van de 6km loop vindt er plaats, met na afloop een concert waar 25.000 mensen kunnen dansen, feesten en zingen. De lineup bestaat uit nationale en internationale artiesten zoals Dio, Van Dik Hout, RIGBY, Typhoon met de New Cool Collective, en Memphis Maniacs.

Live Earth werkt met de Nederlandse organisatie Akvo om alle opbrengsten en donaties wereldwijd rechtstreeks te kunnen koppelen aan betrouwbare drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden. Bezoekers kunnen projecten kiezen om te steunen en lokale partners maken met korte tekst en foto updates de project voortgang inzichtelijk. Akvo kwam tot stand op initiatief van het Netherlands Water Partnership (NWP). De watersector streeft naar vernieuwing in ontwikkelingssamenwerking op het gebied van water en sanitatie, zoals ook blijkt op de Nederlandse wereldwaterdag. Deze vindt op 25 maart plaats, enkele dagen na de wereldwijde lancering van de dag. (www.wereld-water-dag.nl)

Akvo betekent water in het Esperanto. Kijk voor meer informatie op www.akvo.org of www.liveearth2010.nl.





http://www.akvo.org