Gemeente Zevenaar


18-03-2010: Jongens en meiden team uit Zevenaar naar regiofinale Cruijff Courts Kampioenen 6 vs 6 in Nijmegen

De Gemeente Zevenaar heeft op 3,10 en 17 maart in samenwerking met de Johan Cruyff Foundation een voorronde van het Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 georganiseerd. 19 deelnemende teams, 10 jongens en 9 meisjes teams, afkomstig van basisscholen uit Zevenaar, Lathum en Giesbeek, namelijk De Jonkerschool, De Carrousel, Het Kofschip, St Martinusschool, De Paulusschool, De Tamboerijn, De Fonkelsteen, Lindenhage, De Wissel en de St Franciscusschool deden mee.

Cruyff Courts Kampioenen 6 vs 6 is hét schoolstraatvoetbaltoernooi voor jongens en meisjes uit groep 7 en 8 van het reguliere basisonderwijs. Op initiatief van de Johan Cruyff Foundation wordt dit toernooi, dat voorheen bekend stond als het Schoolstraatvoetbal Kampioenschap, voor de vierde keer op de Cruyff Courts door heel Nederland georganiseerd. In Zevenaar voor de tweede keer!

De finale
Bij de jongens werd de finale gespeeld door de teams van Lindenhage tegen de St. Martinusschool. De finale werd gewonnen met door de Lindenhage. Bij de meisjes heeft na een spannende Finale tussen de Lindenhage en de Carrousel de Lindenhage na een penaltyreeks gewonnen. De winnende teams hebben zich gekwalificeerd voor de Regiofinales die op 14 april worden gehouden in Nijmegen. De winnaars van de regiofinale spelen de finale op 22 mei in Amsterdam en de winnaar hiervan mag zich dan âCruyff Court Kampioen 6vs.6 van Nederland 2010â noemen.

Belangstelling
Tijdens deze twee middagen was er veel publiek, Mede leerlingen, ouders, opaâs en omaâs, iedereen wilde weten wie op 14 april die regiofinale gaat spelen. De weergoden waren ons goed gezind want het waren 3 fantastische dagen. Iedereen bedankt voor deze belangstelling!

Fair Play Award voor de Martinusschool en de Tamboerijn Tijdens dit toernooi ging het niet alleen om het winnen. Door het uitreiken van een Fair Play Award wordt de maatschappelijke kant van sport naar voren gebracht. De criteria die hierbij gehanteerd worden zijn conform de 14 regels van Johan Cruijff. Die zijn gericht op het bewust maken van kinderen dat winnen alleen niet het belangrijkste is. De jury heeft aan het Meisjes team van de Martinusschool en het jongensteam van de Tamboerijn de Fair Play Award uitgereikt.