Eurlings geeft samen met Dennis van der Geest aftrap campagne

22/03/2010 15:22

TOTAL Nederland N.V.

MINISTER EURLINGS GEEFT SAMEN MET DENNIS VAN DER GEEST

AFTRAP CAMPAGNE

Vanmorgen heeft Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat op TOTAL station 'De Staart' in Houten samen met Dennis van der Geest de kick-off gegeven van de gezamenlijke campagne van de KNMV en TOTAL Nederland NV : "De motoren zijn weer gestart".

Het motorseizoen is weer begonnen, zowel voor het woon-werkverkeer als voor de toerrijder. Dit vraagt in het verkeer om extra alertheid van zowel motorrijder als automobilist - met name bij het inhalen, afslaan op provinciale wegen en bij het wisselen van rijbaan. Kortom, extra aandacht voor de verkeersveiligheid. Daarom zijn de Koninklijke Nederlandse Motorrijders Vereniging (KNMV) en TOTAL Nederland een gezamenlijke campagne gestart, want voor je het weet, zitten ze naast je.

Minister Eurlings in zijn toespraak vanochtend bij TOTAL in Houten: "Ik vind het fantastisch dat de KNMV zich niet alleen sterk maakt voor de vrijheid van de motorrijder, maar net zo hard werkt aan de veiligheid. Mobiliteit en vrijheid hebben alles met elkaar te maken. Dat geldt voor alle middelen van vervoer, maar in het bijzonder voor de motor. Maar wie op pad gaat, wil ook weer veilig thuis komen. Motorrijden is prachtig, maar vrijheid vraagt ook om verantwoordelijkheid. Dat is waar het in deze campagne om draait."

Actiefolder

Tijdens de campagneperiode wordt op alle TOTAL stations aan automobilisten en motorrijders een folder uitgereikt, die aandacht vraagt voor de verkeersveiligheid. Motorrijders worden geadviseerd ervoor te zorgen dat hun motor technisch helemaal in orde is. Automobilisten worden erop geattendeerd extra goed op de kwetsbare medeweggebruikers te letten. Want voor je het weet, zitten ze naast je.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.total.nl