Menicon Co. koopt Tomey Co. om concurrentievermogen te vergroten 22/03/2010 15:47

PR Newswire

NAGOYA, Japan, March 22, 2010 /PRNewswire/ --

- Menicon zet opnieuw een stap richting globale uitbreiding door verticale integratie -

Menicon Co., Ltd. heeft op 17 maart aangekondigd dat het alle aandelen van Tomey Co., Ltd. die in het bezit waren van Tomey Shoji Inc. heeft gekocht. De transactie vond plaats op 1 februari 2010.

Tomey Co., dat in 1971 werd opgericht, is een belangrijke in Japan gevestigde fabrikant van oplossingen voor contactlensverzorging, zachte contactlenzen, en materialen voor RGP-lenzen. Tomey Co. was de gecontracteerde leverancier van Menicon Co., Ltd. van oplossingen voor contactlensverzorging, en de exclusieve producent van de maandelijks te vervangen zachte contactlenzen van Menicon en van slijpbare materialen voor RGP-lenzen en zachte lenzen waaronder Menicon Z, Menicon EX, Menisoft en Menicon Soft 72. Deze aankoop heeft tot gevolg dat Menicon de vervaardiging van haar lenzen en lensverzorgingsproducten volledig in eigen beheer heeft, en hierdoor zal het concurrentievermogen van het bedrijf in Japan alsook op de internationale markten vergroot worden.

Tomey Co. zal de nieuwe naam MeniconNect krijgen. Hirofumi Minamikawa, een voormalige directeur van Tomey Co., werd benoemd tot directeur van MeniconNect en Tokiyasu Tsuchida van Menicon werd benoemd tot onderdirecteur van MeniconNect. Samen vormen ze het nieuwe managementteam dat aan het roer staat van een van de bedrijven van de Menicon-groep. Alle voormalige werknemers van Tomey Co. zullen blijven werken voor MeniconNect en de productiefaciliteiten zullen hetzelfde blijven .

"Menicon is zeer tevreden dat het door deze aankoop de verticale integratie van de verwerving van de vervaardiging en het materiaal bewerkstelligt. Doordat wij de vervaardigingsactiviteiten volledig in handen hebben, kunnen we nog betere producten en diensten en een uitstekende waarde aanbieden aan onze klanten in Japan en de rest van de wereld. Dit zal zeker bijdragen tot de versnelling van onze globale bedrijfsuitbreiding," vertelt dr. Hidenari Tanaka, directeur van Menicon Co.

Over Menicon:
Menicon Co., Ltd. (http://www.menicon.com), opgericht door Kyoichi Tanaka in 1951, is de eerste en de grootste producent van contactlenzen in Japan en heeft nu vertegenwoordigingen in meer dan 30 landen. Menicon is een producent die zich richt op alle gebieden die te maken hebben met zachte en GP-contactlenzen, waaronder het ontwikkelen van materiaal, het ontwerpen van lenzen en het produceren van contactlenzen en verzorgingsoplossingen. Menicon is een wereldleider op het vlak van de ontwikkeling van hyper-Dk GP (Menicon Z) en zachte contactlenzen (Menicon PremiO).

Contact:
Toshio Matsushima
Globale Strategieën & Activiteiten
Menicon Co., Ltd.
Telefoon: +81-52-937-5021
Fax: +81-52-935-1121
E-mail: matsushima@menicon-net.co.jp
URL: http://www.menicon.com
Toshio Matsushima, Globale Strategieën & Activiteiten, van Menicon Co., Ltd., +81-52-937-5021, fax, +81-52-935-1121, matsushima@menicon-net.co.jp






-