Senternovem
22-03-2010 |

Grote belangstelling regeling Bioraffinage van de Innovatieagenda Energie

Afgelopen week sloot de regeling Bioraffinage. De regeling, onderdeel van Innovatieagenda Energie heeft in totaal 23 aanvragen opgeleverd, waarvan 3 demonstratieprojecten en 20 pilotprojecten. In totaal zijn de 23 projecten goed voor 21,3 miljoen euro subsidiegeld. Ongeveer de helft hiervan kan gehonoreerd worden.

De aanvragers hebben in december meegedaan aan een verplichte vooraanmelding. 42 projecten dienden een vooraanmelding in, voor in totaal 41,4 miljoen euro subsidiegelden. Dit deden zij door hun project in het kort te omschrijven op papier en het nader toe te lichten tijdens een presentatie. Op basis hiervan kregen de aanvragers een positief of negatief advies over hun aanvraag en projectopzet. Deze werkwijze is een experiment waarmee Agentschap NL twee doelen voor ogen had:

* De kwaliteit van de aanvragen verhogen
Door de vooraanmelding hoopt Agentschap NL de subsidieprojecten te verbeteren, wat ten goede komt aan de aanvrager die de vruchten plukt van het project. Tevens draagt het project op deze manier beter bij aan de doelstelling van het programma waar de regeling onderdeel van uit maakt.

* De kwantiteit van de aanvragen verlagen De vooraanmelding voorkomt dat de aanvrager veel tijd steekt in het aanvragen van subsidie als het project onvoldoende kansrijk is. Dit scheelt niet alleen veel tijd maar daarmee ook geld. Bijkomend voordeel is dat dit Agentschap NL tijd scheelt in de afhandeling van deze projecten.

Van de 23 aanvragers hadden 22 een positief advies, dan wel positief advies met voorwaarden voor verbetering. Of de projecten inderdaad verbeterd zijn, blijkt tijdens de beoordelingsronde.

Hier vindt u meer informatie over de regeling Bioraffinage en de Innovatieagenda Energie.
Wijzigingsdatum |

22-03-2010