Ingezonden persbericht


Stichting 20ste-eeuwse Lied
www.songfoundation.com

Persbericht Amsterdam, 18 februari 2010

Charlotte Margiono brengt een hommage aan Korngold in het Concertgebouw

De geliefde sopraan Charlotte Margiono treedt op maandagavond 22 maart op in de Kleine Zaal van het Amsterdamse Concertgebouw. Zij zingt in een liederenrecital, dat een hommage brengt aan de componist Erich Wolfgang Korngold. Onlangs zong zijn haar laatste operarol in Mozarts Le nozze di Figaro bij de Nederlandse Opera; haar bijdrage aan die productie kreeg veel lof in de pers. Charlotte Margiono blijft optreden in de concertzaal. Het Korngold- programma is haar eerste concert in Amsterdam na haar afscheid van het operatoneel.
In het Portret Erich Wolfgang Korngold deelt Charlotte Margiono het podium met de bariton Konrad Jarnot, een van de succesvolste leerlingen van Dietrich Fischer-Dieskau, en met de pianiste Reinild Mees, de artistiek leider van Stichting 20ste-eeuwse Lied, die het concert organiseert. Cultuurhistoricus en Korngold-kenner Caspar Wintermans licht het programma toe. Stichting 20ste-eeuwse Lied wil met het concert Korngold als veelzijdig liederencomponist op de kaart zetten. Zes pas ontdekte liederen beleven hun wereldpremière. Verder komen liederen uit zijn hele loopbaan tot klinken, van nostalgische Jugendstil-liederen uit zijn vroege Weense periode tot lichtvoetige songs uit zijn jaren in Hollywood, waar Korngold zich profileerde als succesvol filmmuziekcomponist. De componist viel in zijn tijd op met een lyrische stijl en kleurrijke instrumentatiekunst. Omdat hij niet modern genoeg zou zijn geweest, raakte hij in de `serieuze' muziekwereld op de achtergrond. Inmiddels wordt zijn muziek herontdekt en zijn het vioolconcert en de opera Die tote Stadt standaardrepertoire geworden.

Amsterdam, Concertgebouw Kleine Zaal, maandag 22 maart 2010, 20.15 uur Stichting 20ste-eeuwse Lied (in samenwerking met Stichting KAM en Vereniging Vrienden van het Lied)
Portret Erich Wolfgang Korngold (concert in de serie Spotlights) Charlotte Margiono (sopraan), Konrad Jarnot (bariton), Reinild Mees (piano), Caspar Wintermans (toelichting). Liederen van Erich Wolfgang Korngold. Toegangsprijs: 35,­. Kaarten zijn te koop bij de kassa (0900-671 83 45) of via de website van het Concertgebouw: www.concertgebouw.nl.