Gemeente Heemskerk


woensdag, 17 maart 2010

Informatiebijeenkomst CROS: nieuw lid gezocht

Op maandagavond 22 maart is er een informatiebijeenkomst over de ins en outs van de Commissie Regionaal Overleg luchthaven Schiphol (CROS). Inwoners van Heemskerk die nieuwsgierig zijn naar wat de CROS nu precies doet en misschien wel zelf lid willen worden zijn van harte welkom. In het najaar heeft de CROS eventueel ruimte voor een nieuw lid, dat de bewoners van de gemeente Heemskerk vertegenwoordigt.

De avond wordt georganiseerd door de gemeente samen met de huidige vertegenwoordiger van Heemskerk in de CROS, de heer J. Floor. Hij treedt volgend jaar reglementair af en om ervoor te zorgen dat er geen gat ontstaat wordt gezocht naar een eventuele opvolger, die ingewerkt kan worden en vervolgens het stokje zou kunnen overnemen van de heer Floor.

De CROS is een overlegorgaan van bewoners, bestuurders en de luchtvaartpartijen. De CROS overlegt onder andere over geluidhinder, milieu en externe veiligheid. Het doel is om de belangen van alle deelnemers te behartigen. Dit betekent dat de CROS het gebruik van de luchthaven wil optimaliseren en vermijdbare hinder wil beperken. Het is de bedoeling om een gebruik van de luchthaven te bevorderen dat zoveel mogelijk recht doet aan de belangen van de betrokkenen. Uiteraard kunnen die belangen tegengesteld zijn. Goed overleg en uitwisselen van feiten moeten die tegenstellingen overbruggen. De informatiebijeenkomst begint om 20.00 uur en wordt gehouden in de Maerten van Heemskerckzaal in het gemeentehuis, Bachstraat 6 te Heemskerk.

---