MBO raad

Oprichting Stichting van het Onderwijs op 22 maart 2010

16-03-2010 - De werknemers- en werkgeversorganisaties van het onderwijs richten op 22 maart 2010 de Stichting van het Onderwijs op. Deze stichting moet uitgroeien tot het platform voor het hele onderwijsveld en kabinet voor het bespreken van onderwijsbrede vraagstukken.
Het idee voor de Stichting van het Onderwijs vindt zijn oorsprong in het 'Advies LeerKracht!' (2007) van de Commissie Leraren onder leiding van Alexander Rinnooy Kan. Het initiatief voor de oprichting is genomen door de sociale partners. MBO Raad-voorzitter Jan van Zijl, demissionair staatssecretaris Marja van Bijsterveldt en voorzitter van de Sociaal Economische Raad Alexander Rinnooy Kan zijn aanwezig bij de oprichtingsbijeenkomst.

Onderwijsbrede agenda
De Stichting van het Onderwijs heeft de eerste stappen gezet voor een gezamenlijke onderwijsbrede agenda, die op de oprichtingsbijeenkomst wordt toegelicht. Het onderwijs heeft een gezamenlijke opdracht. Die wil de nieuwe stichting sterker zichtbaar maken richting politiek en samenleving. Alle betrokkenen zetten zich in leerlingen en studenten goed voor te bereiden op het leven en werken in de maatschappij.

Initiatiefnemers
De Stichting van het Onderwijs wordt opgericht door VSNU, HBO-raad, MBO Raad, VO-raad PO-Raad, AOb, CNV Onderwijs. Abvakabo FNV, CNV Publieke Zaak en Federatie Onderwijsbonden CMHF/MHP.