Instituut Helga Wouterse is de Beste Schoonheidssalon 2010


Schoonheidsinstituut uit Varik winnaar Beauty Award 2010

VARIK/UTRECHT, 20100322 -- Instituut Helga Wouterse is uitgeroepen tot Beste Schoonheidssalon 2010. Uit handen van Anita Witzier ontving eigenaresse Helga Wouterse en haar team op zondagavond 21 maart in de Jaarbeurs Utrecht de Beauty Award 2010. Deze uitreiking vond plaats na sluiting van de beurs Beauty Trade. De verkiezing tot Schoonheidssalon van het Jaar is een onafhankelijke wedstrijd georganiseerd door vakmagazine Kosmetiek en Beauty Trade & Exhibition Association (BT&EA). Met de prijs op zak zal Instituut Helga Wouterse als ambassadeur van het vak de schoonheidsbranche een jaar lang vertegenwoordigen.

Juryrapport
Het doel van deze prestigieuze award is om de Nederlandse schoonheidsbranche verder professioneel te profileren en onder de aandacht te brengen bij de consument. Naast het professionele vakmanschap is de zakelijke en commerciële kant van het vak erg belangrijk.
De jury werd gevormd door dhr. Koffijberg (business expert en coach), mevr. Donselaar (directeur PR & marketingbureau), mevr. Drop (trainer sales & personeel beautybranche) en mevr. Nijhof (vakexpert en schoonheidsspecialiste van het jaar 2002). Over Instituut Helga Wouterse namen zij op in hun juryrapport:

"Het bedrijf biedt een uiterst veelzijdig en doordacht aanbod. Speelt goed in op trends en behoeften van klanten. Heeft een prima gevoel voor PR en voor commerciële activiteiten. Uitstekende kennis in het team door een uitgebreid opleidingsprogramma. Het gehele team is vakbekwaam en straalt eenheid uit. Een sterke ondernemer die toekomstgericht is en goed kan sturen. Een absolute ambassadeur voor het vak."

Instituut Helga Wouterse nam het op tegen vier schoonheidssalons die in december eveneens waren genomineerd voor de prestigieuze prijs. De vijf salons waren geselecteerd uit honderden inzendingen.

Kroon op het werk
Instituut Helga Wouterse is zeer verguld met de titel. Helga Wouterse zegt hierover: "Sinds begin 2009 hebben wij onze salon naar een nog hoger niveau getild door te investeren in onze kennis en service. Naast huidverzorging, huidverbetering en imageconsulting, zijn wij uitgebreid met een Huidkliniek. Hierdoor kunnen wij onze cliënten een zeer compleet dienstenpakket aanbieden. Samen met ons bureau WolLöf Communicatie BNO hebben wij hard gewerkt aan een nieuwe uitstraling en goede communicatie en PR naar onze cliënten en de branche. Ook stonden wij natuurlijk stil bij alle nieuwe ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Ons team is hoog opgeleid en onze cliënten, die altijd centraal staan, waarderen onze dienstverlening zeer. Ik zie deze prijs dan ook als het resultaat van ons teamwork en het vertrouwen van onze cliënten. Het is een bekroning op ons werk!"

2001: Schoonheidsspecialiste van het Jaar
Negen jaar geleden werd Helga Wouterse uitgeroepen tot Schoonheidsspecialiste van het Jaar 2001. Als ambassadrice van de branche genoot zij landelijke bekendheid en verscheen zij regelmatig in de media. Dit was een enorme stimulans om ook haar instituut naar een hoger niveau te tillen. Door te investeren in expertise, vaardigheden en cliëntvriendelijkheid groeide haar salon uit tot een volwaardig instituut met zeven medewerksters.

Blik op de toekomst
Helga Wouterse: "Deze prijs is fantastisch, maar het verandert niets aan onze kerntaak; onze cliënten het beste bieden op schoonheidsgebied. Wij gaan verder op de ingeslagen weg, er staat onze cliënten het komende jaar én daarna veel interessants te wachten!"

Kijk voor meer informatie over Instituut Helga Wouterse op www.instituuthelgawouterse.nl
Kijk voor informatie over de Beauty Award op www.beauty-award.nl





Ingezonden persbericht