Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Utrecht, 15 maart 2010

Welke ondernemende kleurrijke vrouw heeft het beste ondernemingsplan, geeft het beste interview en houdt de beste bedrijfspresentatie?


1 JAAR MINI ACADEMIE ONDERNEMERSCHAP VOOR BI-CULTURELE VROUWEN

Succesvolle opleiding voor kleurrijke onderneemsters

Op maandag 22 maart viert stichting Vrouw in Zaken dat een jaar geleden de Mini Academie Ondernemerschap van start is gegaan. Dit wordt uitgebreid gevierd tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Rabobank Nederland in Utrecht. De Utrechtse wethouder van Economische Zaken Floris de Gelder zal drie winnaars bekend maken. Op de bijeenkomst staat de passie voor het ondernemerschap centraal.

In totaal 33 vrouwen met 11 verschillende nationaliteiten zijn in 2009 van start gegaan en hebben de Mini Academie Ondernemerschap inmiddels afgerond. Uit hun midden worden op maandag 22 maart drie winnaars geselecteerd voor:
- het beste ondernemingsplan

- het beste interview

- de beste bedrijfspresentatie

De deelnemers hebben de afgelopen periode hard gewerkt aan zeer uiteenlopende ondernemingsplannen. Dat varieert van een speciale vrouwensportschool, een webontwerpbureau en de verkoop van speciale lingerie uit Colombia tot een agentschap van sieraden, het geven van kookworkshops en het aanbieden van coachingstrajecten voor jongeren en (etnische) vrouwen.

Alle inspanningen van Vrouw in Zaken zijn gericht op het stimuleren van ondernemerschap van vrouwen. De organisatie, opgezet door twee ondernemers, ziet zelfstandig ondernemerschap als een kansrijke manier om de persoonlijke ontwikkeling van vrouwen te stimuleren en de diversiteit aan talent in Nederland volop te benutten. Ondernemerschap als instrument voor economische en sociale autonomie. Samen met partners als de gemeente en provincie Utrecht, de Kamer van Koophandel en Rabobank Nederland wordt hieraan gestalte gegeven.

Meer informatie over Vrouwen in Zaken staat op www.vrouwinzaken.nl