Politie Hollands Midden

Zoeterwoude/Leiden - Alcoholcontrole

Zoeterwoude, Leiden, 22-03-2010 o De politie in Leiden-Zuid heeft in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 maart, in samenwerking met het Regionaal Verkeershandhavingsteam en agenten van de team Alphen aan den Rijn en Leiderdorp, een grote alcoholcontrole gehouden in haar werkgebied Zoeterwoude en Leiden.

Op de eerste lokatie, de Burgemeester Detmerweg, werd het verkeer uit de richting A4 naar Zoeterwoude en het verkeer dat Zoeterwoude uit reed geleid naar de carpoolplaats. Drie bestuurders hadden te veel gedronken en werden hiervoor aangehouden.

Op de tweede lokatie werd het verkeer dat de stad in en uit reed naar het parkeerterrein ter hoogte van de Kwik Fit op de Lammenschansweg geleid voor de controle. Vijf bestuurders werden aangehouden. De eerste vier aanhoudingen werden binnen een half uur, na aanvang van de controle op deze locatie, verricht.

In totaal werkten tweeëntwintig agenten mee aan de alcoholcontrole. Er werden 707 blaastesten afgenomen. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Een bromfietser die niet in het bezit was van een bromfietscertificaat of rijbewijs reed zonder licht. Tevens bleek dat hij nog openstaande boetes had. De man kon deze niet betalen en is in bewaring gegaan. Hij blies 345 ug/l.