Politie Drenthe

Maandag

Provincie Drenthe, 22-03-2010

Alcohol in het verkeer

EMMEN Na een melding van een medeweggebruiker over gevaarlijk weggedrag hield de politie zondagmiddag op de N34 bij Emmen een 34-jarige automobilist uit die plaats aan. De man was zwaar onder invloed. De ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 905 ugl. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een rijverbod van 11 uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is de man later weer in vrijheid gesteld. (2010016942)

WEITEVEEN In de nacht van zondag op maandag hield de politie op de Lavendelheide in Weiteveen een 37 -jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (600 ugl) Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal op. Met een rijverbod van zes uur is hij weer in vrijheid gesteld. (2010016999)

MEPPEL Op de Kromme Elleboog in Meppel hield de politie in de nacht van zondag op maandag een 38 -jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (575 ugl). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Met een rijverbod van zes uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is de man later in de nacht weer in vrijheid gesteld. (2010017004)

Frontale aanrijding fietspad

DE PUNT Op het fietspad langs de Groningerstraat in De Punt botsten maandagmorgen een fietster en een bromfietser frontaal op elkaar. Beiden kwamen ten val. De fietster, een 18 -jarige meisje uit Vries is met lichte verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. Het meisje fietste met ene vriendin richting Glimmen. Bij de Burgemeester Legroweg sloegen ze rechtsaf. Daarbij nam gewonde meisje de bocht erg ruim. Een tegemoet komende 17-jarige bromfietser uit Noordlaren probeerde het meisje nog te ontwijken maar een botsing volgde. De jongen raakte licht gewond maar hoefde geen arts te raadplegen. De fiets en bromfiets raakten beschadigd. (2010017042)

Auto te water

BOVENSMILDE Door nog onduidelijk oorzaak belandde zondagavond een 22-jarige inwoner van Westerlee met zijn auto in het water van de Norgervaart in Bovensmilde. Volgens da man moest hij uitwijken voor een overstekend beest. De auto verdween helemaal onder water. De bestuurder klom uit zijn auto en zwom naar de wal. Hij raakte niet gewond. Omwonenden vingen hem op. (2010016968)

Huiselijk geweld

HOOGEVEEN Zondagavond hield de politie een 49 -jarige inwoner van Hoogeveen aan. De man wordt verdacht van mishandeling en bedreiging van zijn partner. De vrouw deed aangifte.

EMMEN Een 26 -jarige inwoner van Emmen is in de nacht van zondag op maandag aangehouden nadat hij in zijn ouderlijke woning zijn moeder had geslagen en vernielingen had gepleegd. De moeder deed aangifte tegen haar zoon.

Beide verdachten zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. Beide gevallen worden afgehandeld conform de procedure Huiselijk Geweld

VW Tansporter gestolen

NIEUW DORDRECHT - Uit een opslagloods achter een woning aan de Bladderswijk in Nieuw Dordrecht is tussen zondagavond 22.00 uur en maandagmorgen 04.30 uur een zilvergrijze VW Transporter gestolen. De eigenaar deed aangifte. (2010017021)

Rijbewijs ingevorderd

BORGER Op de N34 ter hoogte van Borger vorderde de politie zondagavond het rijbewijs in van een 34 -jarige automobilist uit Emmen. De man reed met een snelheid van 158 km per uur. Ter plaatse geldt een maximum toegestane snelheid van 100 km per uur. (2010016996)

Kantines doelwit inbrekers

In de nacht van zaterdag op zondag kregen meerdere kantines en sporthallen in Zuidoost Drenthe ongewenst bezoek.

EMMER COMPASCUUM Bij de sporthal aan de Creel in Emmer Compascuum kwam men binnen door een deur te forceren. Uit het gebouw zijn o.a. geld en een beamer gestolen. Ook werd er aanzienlijke schade aangericht o.a. doordat binnendeuren werden opengebroken. (2010016906)

ZANDPOL Uit de sportkantine van VV Zandpol werden een aantal volle kratten bier gestolen. Ook hier werd een toegangsdeur opengebroken. (2010016914)

EMMEN Ook de kantine van de VV DZOH aan het Zwanenveld in Emmen kreeg bezoek. Men vernielde een ruit om binnen te komen en forceerde in het gebouw nog een binnendeur. De buit bestond uit drank en etenswaren. (2010016943)

Politie onderzoekt ernstige mishandeling

HOOGEVEEN De politie stelt een onderzoek in naar de ernstige mishandeling van een 18-jarige inwoner van Hoogeveen. In de nacht van zaterdag op zondag is hij omstreeks 02.30 uur op de Hoofdstraat in Hoogeveen mishandeld door een groep jongeren. Daarbij brak hij o.a. een sleutelbeen en raakte gewond aan zijn gezicht. Kort daarvoor had de jongen ruzie met een lid van deze groep. Toen deze ruzie voorbij was liep de jongen samen met twee kennissen verder maar werd weer ingehaald door de groep en toen door meerdere geslagen en geschopt. Hij is in het ziekenhuis aan zijn verwondingen behandeld. Zondagmiddag deed hij aangifte bij de politie. De politie in Hoogeveen is op zoek naar getuigen van deze mishandeling. Men kan bellen met 0900-8844. (2010016930)

Fietster gewond

VRIES - Op de Zwartedijk in Vries kwam zondagmiddag een 67-jarige vrouw uit Donderen met haar fiets te vallen en brak daarbij een been. De vrouw fietste daar met haar honden. Een inwoner van Vries liet daar op dat moment ook net zijn hond uit. Die rende voor de fiets van de vrouw langs waardoor zij de macht over het stuur verloor en ten val kwam. Per ambulance is ze overgebracht naar het ziekenhuis in Assen. (2010016932)

Motorrijder gewond

KLAZIENAVEEN - Op de Mr. Ovingstraat in Klazienaveen kwam zondagmorgen een 49-jarige motorrijder uit Zwartemeer ten val. In een bocht begon de motor te glijden waarna de bestuurder de macht over het stuur verloor. In zijn val raakte de man een verkeersbord. Hij is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen. (2010016909)

Kamerbewoner aangehouden

EMMEN De politie hield zondagmiddag een 35-jarige inwoner van Emmen aan. De man huurt sinds kort een kamer in een woning aan de Laan van de Marel in Emmen. Op zijn kamer vernielde hij een binnenwand en mishandelde en bedreigde de 35-jarige huurbaas. De huurbaas belde de politie en deed aangifte. Ook een andere 19-jarige kamerhuurder deed aangifte. De man was de kamer van deze huurder binnengedrongen door de deur in te slaan waarna hij de bewoner bedreigde met een honkbalknuppel. De politie nam een honkbalknuppel en drie messen in beslag. De aangehouden man is voor nader onderzoek ingesloten. Op het politiebureau is hij bezocht door een arts van de GGZ waarbij maar net voorkomen kon worden dat hij deze arts aanviel. (2010016965)

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.