Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.30 uur

Utrecht, 22-03-2010

Fietsendief aangehouden

UTRECHT In de nacht van zondag 21 op maandag 22 maart heeft de politie een man op de Oudegracht aangehouden omdat hij een fiets had gestolen.

Een getuige belde omstreeks 03.45 uur naar de politie omdat hij gezien had dat een man een fiets op de Oudegracht had opengebroken en was weggefietst. Agenten gingen op zoek naar de verdachte en konden de man, aan de hand van het opgegeven signalement, in de omgeving van de St. Jacobsstraat aanhouden. De fiets werd in beslag genomen en de 43-jarige man uit Utrecht voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Motorfiets in de brand

UTRECHT Op de Verlengde Hoogravenseweg stond in de nacht van zondag 21 op maandag 22 maart een motorfiets in de brand. De politie heeft het vermoeden van brandstichting.

Rond 04.40 uur kreeg de politie een melding dat een motorfiets op de Verlengde Hoogravenseweg in de brand stond. Ter plaatse troffen agenten een motorfiets aan die totaal was afgebrand. De brandweer heeft de motor geblust. De politie heeft het vermoeden dat het hier om brandstichting gaat en roept eventuele getuige(n) op zich op het bureau te melden. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Man mishandeld

UTRECHT De politie heeft zondagavond een man aangehouden omdat hij zonder enige aanleiding een andere man had mishandeld.

Omstreeks 23.15 uur kreeg de politie een melding dat op de Mariaplaats een mishandeling had plaatsgevonden. De verdachte was samen met een andere man weggelopen in de richting van Hoog Catharijne. Ter plaatse troffen agenten een 27-jarige man uit Utrecht aan. De man verklaarde zonder enige aanleiding op zijn gezicht te zijn geslagen. Hierbij had hij vermoedelijk onder andere zijn neus gebroken. De agenten ging aan de hand van de opgegeven signalementen op zoek naar de verdachte(n).

Na enige tijd werden twee mannen, beiden 22 jaar uit Den Haag, op Hoog Catharijne aangehouden. Een van de mannen had de klappen uitgedeeld. Hij verklaarde dat hij eerder ruzie met zijn vriendin had gehad en daardoor boos was geworden. De mannen werden voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Aanrijding letsel, automobilist rijdt door

UTRECHT Op de Beneluxlaan vond zondagavond een aanrijding plaats. Een scooterbestuurder kwam hierbij ten val. De automobilist reed door.

Een 42-jarige scooterbestuurder uit Utrecht reed omstreeks 20.55 uur vanuit de richting van het 5 Meiplein in de richting van de Bernadottelaan. Vanuit de Bernadottelaan kwam een auto aanrijden. Door nog onbekende oorzaak moest de scooterrijder voor de auto uitwijken en kwam hierdoor ten val. De Utrechter moest voor onderzoek naar het ziekenhuis. De automobilist reed na de aanrijding door. Het is de politie nog niet duidelijk of de voertuigen elkaar daadwerkelijk hebben geraakt.

Man met kruisboog aangehouden

UTRECHT De politie heeft zondagmiddag een aantal kruisbogen op de Arienslaan aangetroffen. Eén jongen werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.

Door getuigen werd omstreeks 16.10 uur naar de politie gebeld omdat men gezien had dat een groepje mannen in de omgeving van de Arienslaan met een kruisboog liep. De groep werd ter hoogte van de Camping tegengehouden. Niemand had meer iets bij zich. In de bosjes werden drie kuisbogen en een groot aantal pijlen aangetroffen. Een jongen, 16 jaar uit Ierland, werd aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren.