Gemeente Veenendaal


Aanstelling formateur de heer A. de Graaf

De heer A. de Graaf is aangesteld als formateur voor een te vormen coalitie tussen ChristenUnie, VVD, SGP en Lokaal Veenendaal. De heer De Graaf is hiervoor benaderd nadat op woensdagavond 17 maart jl. een openbare bijeenkomst over de coalitievorming heeft plaatsgevonden. De rapportage van de informateur (tevens de heer De Graaf) stond hierin centraal. In deze bijeenkomst is naar voren gekomen dat de meerderheid van de partijen in de raad zich kan vinden in de conclusie van de informateur dat er een coalitie gevormd kan worden door de partijen ChristenUnie, VVD, SGP en Lokaal Veenendaal.

Â

Op vrijdag 19 maart heeft de formateur een gesprek gevoerd met de delegaties van deze politieke partijen. In dit gesprek is een aantal afspraken gemaakt voor de komende dagen. Dinsdag 23 maart a.s. komen de delegaties opnieuw bijeen om aan de slag te gaan met het formuleren van een raadsprogramma dat zal worden gebaseerd op een collegeakkoord.

Â

Het streven van zowel de formateur als de delegaties is om tijdens een raadsvergadering op donderdag 8 april a.s. het akkoord te presenteren en de wethouders te benoemen.

Â

Â