Gemeente Enkhuizen

Wallen en gazons

Bent u eigenaar van een bootje, aanhangwagen of een ander object en staat uw eigendom op een walkant of gazon? Zorg er dan voor dat u deze vr 1 april verwijdert.

Waarom?
Het jaarlijks onderhoud aan wallen van sloten en vaarten en gazons gaat binnenkort weer beginnen. Verschillende van deze te onderhouden wallen en gazons zijn soms in particulier eigendom maar maken volgens de wegenverkeerswet deel uit van de openbare weg waarvoor de gemeente verantwoordelijk is. Voor het uitvoeren van dit onderhoud is het van belang dat de medewerkers daarvoor de werkruimte krijgen die voor deze werkzaamheden nodig zijn. De aanwezigheid van bootjes, aanhangwagens en allerlei andere objecten op wallen en gazons belemmeren het onderhoud; vooral bij het maaien van het gras. Wij verzoeken u om zo spoedig mogelijk, maar in ieder geval vr 1 april aanstaande, uw eigendommen te verwijderen van de wallen en gazons.

Na 1 april
Bootjes en objecten die zich na 1 april bevinden op gazon en wal kunnen door de gemeente in beslag worden genomen. Wanneer dit het geval is kunt u de boot terugkrijgen na betaling van de gemaakte kosten. Ook attenderen wij u erop dat het vastbinden van objecten aan bomen verboden is omdat dit vaak tot beschadiging van de bomen leidt. Wij vragen u daarom ook hier rekening mee te houden. Informatie: Afdeling Openbare Orde en Veiligheid (OOV) via tel.: (0228) 36 01 00. Bootjes Wal