Ministerie van Defensie

Vliegbasis Woensdrecht traint managers uit regio

22 maart 2010, 12.41 uur

Managers uit het Brabantse en Zeeuwse bedrijfsleven maken deze week kennis met leiderschap door de Koninklijke Luchtmacht. Binnen dat kader startte vandaag een bijzondere leiderschapsweek op Vliegbasis Woensdrecht.

Een groep van 18 deelnemers is geselecteerd uit 120 aanmeldingen van de Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW). De managers willen deze week extra vaardigheden verwerven om in de eigen functie toe te passen. Voor de luchtmacht is het een mogelijkheid om haar organisatie als mogelijke (deeltijd)werkgever te introduceren. Managers kunnen bijvoorbeeld als luchtmachtreservist aan de slag.

De leiderschapsweek is een eenmalig initiatief van het Platform Defensie Bedrijfsleven Zuid, ondersteund door de Koninklijke Luchtmacht. Plaatsvervangend Commandant Luchtstrijdkrachten, generaal-majoor Hans Wehren, heette de groep managers vandaag welkom.

De uitvoering is in handen van 132 Squadron, onderdeel van Opleidingen Koninklijke Luchtmacht. Dit squadron verzorgt onder meer leiderschapstrainingen binnen de luchtmacht.