Gemeente Delft

75ste deelnemer Pact tegen Armoede

Stichting Wat eten we vandaag? heeft in het bijzijn van wethouder Saskia Bolten (Arbeidsmarkt, Inkomen en Emancipatie) het Pact tegen Armoede ondertekend. Zij is hiermee de 75ste organisatie die officieel lid is geworden. In het Delftse Pact tegen Armoede werken organisaties en bedrijven nauw samen aan het bestrijden van armoede.

In september gaat wederom de Week tegen Armoede plaatsvinden. Dan organiseren pactdeelnemers en de gemeente Delft allerlei activiteiten om duidelijk te maken dat Delft geen armoede tolereert en dat elke Delftenaar telt. Zo ook Stichting Wat eten we vandaag?: "We willen Delftenaren uit alle culturen, die zich door verschillende redenen buitengesloten voelen in deze maatschappij, met onze activiteiten uit hun sociale isolement halen. Daarom doen we naast onze eigen activiteiten door het jaar heen ook mee in de Week tegen Armoede".

Extra aandacht in Europa
Dit jaar is in heel Nederland extra aandacht voor armoede in het kader van het Europees jaar tegen armoede en sociale uitsluiting. Zo ook in Delft. Naast het reguliere breed participatiebeleid om armoedeval en schuldenproblematiek te voorkomen, gaat vanaf het derde kwartaal de anti-armoedecampagne van start.

Noot voor de redactie (

Gemeente Delft