Ingezonden persbericht

AREOPAGUS
Centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland

Filmavond Uitdam
Maandag 22 maart 20.00 uur, kerk Uitdam
DE POOLSE BRUID
Aangrijpende Nederlandse speelfilm van Karim Traidia

De Poolse bruid is een aangrijpende film over een ontluikende liefde tussen een Groningse boer en een Poolse vrouw. Het verhaal gaat over Anna die onder valse voorwendselen naar Nederland gelokt is. Ze vlucht en wordt opgevangen door de vrijgezelle boer Henk. Ze communiceren in stilte, maar er ontstaat langzaam een speciale band. De boer probeert zijn nieuwe kostganger de schoonheid en zijn liefde voor het Groninger Hogeland bij te brengen. De Poolse bruid laat ook het schrijnend en nog steeds actuele probleem van vrouwenhandel zien.

De film van de Algerijns-Nederlandse regisseur Karim Traidia dateert uit 1998 won een Gouden Kalf voor beste film en is verder op heel veel festivals bekroond.

Met Monic Hendrix en Jaap Spijkers. Duur 90 min. Een kussentje meenemen is aan te bevelen.

Over Areópagus

Areópagus is het centrum voor kerk, cultuur en samenleving in Waterland (en de rest van de wereld). We houden debatavonden, politieke discussies, volksvergaderingen over actuele en nijpende maatschappelijke onderwerpen, interviews met wethouders, kunstenaars, wetenschappers, politici en historici, poëzieavonden, optredens met dichters, verhalenvertellers, zangers en koren, en toneel. En veel meer. Toegang is gratis. Vooraf aanmelden is niet nodig. Lutherse kerk, Zuideinde 39 in Monnickendam. Vanaf 20.00 uur inloop en koffie, programma 20.30-22.00 uur.