Vrije Universiteit Amsterdam

Mix-in: conference on diversity


* Startdatum: 22-03-2010


* Einddatum 23-03-2010


* Tijd: 8.30


* Locatie: VU


* Titel: Mix-in: conference on diversity


* Onderdeel: Vrije Universiteit Amsterdam


* Wetenschapsgebied: Overig


* Evenementtype: Congres / Symposium

Hoe gaan we om met interculturaliteit in het onderwijs? Hoe kunnen verschillende achtergronden een uitdaging zijn? Hoe bereiden we studenten voor op een loopbaan en leven in een multiculturele samenleving?

In de Randstad bestaat de studentenpopulatie in het hoger onderwijs uit een mix van verschillende culturen. Deze verschillen tussen studenten mogen geen belemmering vormen voor hun persoonlijke ontwikkeling en de ontplooiing van hun talent. Binnen het hoger onderwijs zijn we verplicht om te leren omgaan met de praktische uitdagingen die dit met zich meebrengt. Erken deze verschillen en zet ze positief in. Onze kenniseconomie is gebaat bij grote verscheidenheid aan kwaliteiten, vaardigheden en kennis van mensen.

Diversiteit is een belofte en een uitdaging voor het hoger onderwijs. Daarom organiseren Hogeschool INHolland en de Vrije Universiteit op maandag 22 en dinsdag 23 maart 2010 Mix-In conference on diversity in higher education.

De conferentie/inschrijving
Mix-In, conference on diversity in higher education richt zich op diversiteit in het hoger onderwijs. Tijdens de conferentie komen theorie, praktijk en beleid samen. Er is veel ruimte voor de dynamiek van kennisuitwisseling, beleidsontwikkeling en debat. Onderwijsinstellingen, maatschappelijke instellingen en bedrijven delen kennis en gaan de dialoog aan. U hoort alles over onderzoeksresultaten en 'best practices', gepresenteerd door (inter)nationale sprekers, docenten en studenten.

Hieronder vindt u informatie over het deel van de conferentie dat plaatsvindt op 23 maart bij de VU. De conferentie is gratis toegankelijk, maar u moet zich wel vooraf inschrijven. Op www.mix-in.nl vindt u uitgebreide informatie over de conferentie op 22 maart en het conferentiedeel op 23 maart dat door INHolland wordt verzorgd.

De eerste conferentiedag is een totaalprogramma. U schrijft zich in op de website www.Mix-in.nl voor de gehele dag. Binnen de tweede conferentie dag kunt u een keuze maken uit verschillende onderdelen. De tweede conferentiedag wordt plenair geopend bij de VU. Daarna zijn er diverse workshops in het VU-gebouw.

Programma 23 maart Vrije Universiteit

Tijd Onderdeel
08.30 Registratie bij de congresbalie in het VU gebouw op de begane grond bij de hoofdingang en koffie (VU foyer)
09.30 - 09.45 Welkom door Chazia Mourali en René Smit
09.45 - 10.45 Keynote `Quality and Equality in Higher Education',
Chris Brink aansluitend Marijk van der Wende en Mary Tupan, coreferenten
10.45 - 11.15 Koffiepauze
11.30 - 13.00 Plenair programma UCLA
13.00 - 14.00 Lunchpauze
14.00 - 15.00 1e ronde workshops
15.15 - 16.15 2e ronde workshops
16.15 - 17.00 Afsluiting: bedrijven en overheid, partners in diversiteitsbeleid
18.00 - 21.00 Avondprogramma in samenwerking met ECHO en VU-connected

Inschrijven

De conferentie is gratis toegankelijk, maar u moet zich wel vooraf inschrijven. Dit kunt u hier doen.

Contact
Voor vragen over de inhoud van het VU-deel van het programma op 23 maart van de conferentie, kunt u contact opnemen met:
Wim Haan
Telefoon: 020 - 598 5673
E-mailadres: divers@VU.nl

© Copyright Vrije Universiteit Amsterdam