Gemeente Nijefurd


Informatiebijeenkomsten Positief Opvoeden

Deze maand gaat in de gemeente Nijefurd een serie van drie gratis informatiebijeenkomsten van start, waarbij het thema `Positief Opvoeden' centraal staat. Ouders van kinderen tot 12 jaar krijgen informatie om de opvoeding van hun kind(eren) gemakkelijker en plezieriger te maken. Zo wordt bijvoorbeeld ingegaan op het feit waarom kinderen niet reageren zoals wij zouden willen en hoe je het beste om kunt gaan met lastige situaties.

De thema's van de bijeenkomsten zijn: `De kracht van Positief Opvoeden', `Opvoeden tot zelfvertrouwen en zelfredzaamheid' en `Veerkracht bij kinderen bevorderen'. De bijeenkomsten vinden plaats in De Klameare in Workum en duren ongeveer anderhalf uur. Ouders en verzorgers van kinderen in de leeftijd tot ongeveer 12 jaar zijn inmiddels via peuterspeelzalen, kinderopvang en basisschool op de hoogte gesteld van deze informatiebijeenkomsten.

Positief Opvoeden gaat volgens de methode van Triple P. Dit is een pedagogisch programma waarmee al 25 jaar goede resultaten worden geboekt. Het Centrum Jeugd en Gezin, Timpaan Maatschappelijk werk en de Jeugdgezondheidszorg gaan deze methode nu in Nijefurd toepassen.

Informatiebijeenkomsten

Het is mogelijk om alle drie bijeenkomsten bij te wonen, maar één of twee avonden kan ook. De bijeenkomsten vinden plaats in de Klameare in Workum en starten om 19.45 uur. Aanmelden is niet nodig.

Dinsdag 23 maart: de kracht van positief opvoeden Dinsdag 30 maart: zelfvertrouwen en sociale vaardigheden bij kinderen stimuleren
Dinsdag 6 april : veerkracht bij kinderen bevorderen