Gemeente Ermelo


Aquafit4you

Op dinsdag 23 maart start Calluna een nieuwe 10 weekse cursus Aquafit4you. Dit is een fitnessprogramma in het water, waarbij gebruik gemaak t wordt van speciaal ontwikkelde apparatuur. Conditieverbetering, vetverbranding en spierversterking zijn de doelen waar aan gewerkt wordt. Het bewegen in het water heeft als voordeel dat er gebruik kan worden gemaakt van de waterweerstand, waardoor blessures en spierpijn na afloop slechts sporadisch voorkomen. Periodiek zal uw hartslag en calorieverbranding worden gemeten, zodat u ook zelf controle over uw inspanningen kunt houden. De activiteit zal plaatsvinden in groepen van 10 personen maar het trainingsschema zal individueel worden bepaald. Dit geeft iedereen de gelegenheid deel te nemen ongeacht leeftijd of lichamelijke getraindheid.

Naast het Aquafit 4you zijn er 2 diëtistes betrokken bij het programma. U kunt hen bezoeken (wanneer u dat wilt!) om uw voeding te laten beoordelen en een voedingsadvies te krijgen. Een goed uitgebalanceerde voeding helpt u om uw streefgewicht te bereiken en om spiermassa op te bouwen. De combinatie van bewegen en de juiste voeding zorgt ervoor dat u een optimaal resultaat zult behalen. Bij de diëtiste kunt u terecht voor een advies over uw voeding en tevens over het gebruik van een maaltijdvervanger. Wanneer u voor een advies met de gewone voeding kiest zal de dietiste u leren wat gezonde voeding inhoudt en welke hoeveelheden u per dag mag gebruiken. Het gebruik van de maaltijdvervanger kan u helpen in een korte periode op een verantwoorde manier een aanzienlijke hoeveelheid gewicht te verliezen. Tevens begeleidt de diëtiste u bij het terug invoeren van de gewone maaltijden zodat de verloren kilo's er niet opnieuw bijkomen. Tijdens de introductieles krijgt u uitgebreid uitleg en informatie o.a. over vergoedingen door de ziektekostenverzekeringen.

Op 23 maart is de introductieles. De cursusdagen zijn vervolgens 30 maart, 6, 13, 20 en 27 april, 18 en 25 mei, 8, 15 en 22 juni.

De lestijden zijn:

Groep A: 18.45 - 19.45 uur
Groep B: 19.15 - 20.15 uur
Groep C: 19.45 - 20.45 uur
Groep D: 20.15 - 21.15 uur

De cursuskosten bedragen EUR 46,25 ( voor 10 weken 1x per week. ) Wilt u extra gebruik maken van een 2e en/of 3e trainingsmoment ( maandag 09.00 -10.00 uur en donderdag 10.00 - 11.00 uur) dan bedragen de kosten EUR 70. De lespas dient u op 23 maart aan te schaffen.

De kosten van de diëtistes kunnen met een verwijzing gedeclareerd worden bij de verzekering. Persoonlijke informatie krijgt u op de introductieavond op 23 maart. U kunt zich aanmelden aan de receptie van Calluna: tel. 554244.

Namens "Calluna" begeleiden de aquasportdocentes Marjan van den Brink en Barbara Doreleijers u. Eline Binkhorst en Natascha van Rijssen begeleiden u namens diëtistenpraktijk "Simpl. Food."