Sint Franciscus Gasthuis
* Maart »

* 15 mrt 2010

Informatieavond: wel of niet vaccineren tegen baarmoederhalskanker?

Op dinsdag 23 maart 2010 organiseert het Sint Franciscus Gasthuis een informatieavond met het thema: wel of niet vaccineren tegen baarmoederhalskanker?

Voor wie

Ieder meisje van 13 tot en met 16 jaar kan zich gratis laten vaccineren, zodat zij beschermd is. Twijfel je of wil je meer weten over deze vaccinatie? Kom dan met je moeder, zus of vriendin naar de informatieavond. Veronique Karsdorp, gynaecoloog van het Sint Franciscus Gasthuis, geeft informatie over de vaccinatie en beantwoordt al je vragen.

Baarmoederhalskanker in Nederland

In Nederland krijgen ongeveer 700 vrouwen per jaar baarmoederhalskanker. Rond de 250 vrouwen overlijden hier jaarlijks aan. Daarnaast bezoeken veel vrouwen de gynaecoloog met een voorstadium van baarmoederhalskanker. Door het bevolkingsonderzoek wordt dit voorstadium ontdekt. Tijdens de informatieavond wordt op al deze onderwerpen in gegaan.

Meer informatie

De informatieavond is van 18.30 tot 20.15 uur in de Beatrixzaal van het Sint Franciscus Gasthuis. De toegang is gratis en aanmelden is gewenst. Klik hier voor meer informatie over de bijeenkomst.