Nijlpaard en showgirls per Watertaxi naar Rode Hoed

19/03/2010 12:01

Hillenaar Circus Events B.V.

AMSTERDAM - De clowns, acrobaten, showgirls en het ballet van Circus Roncalli reizen per Watertaxi naar de Rode Hoed in Amsterdam. Daar vindt dinsdag 23 maart een persconferentie plaats over de komst van Roncalli naar Nederland. Deze Duitse circuslegende komt na successen in onder meer Moskou, Wenen en Berlijn naar Amsterdam. Sinds de oprichting hebben meer dan 18 miljoen mensen de show gezien. ,,Nooit eerder was ons circus in Nederland", zegt directeur Bernhard Paul. ,,Daar komt verandering in. Vanaf 22 mei zijn we in de hoofdstad."

Tijdens de persconferentie die dinsdag plaats vindt, wordt een voorproefje gegeven van de voorstelling. Om 11.00 uur arriveren de artiesten, het nijlpaard, showgirls en de circusdirecteur per boot voor de ingang van de Rode Hoed aan de Keizersgracht in Amsterdam. Direct daarna zal binnen de nieuwe Roncalli show 'All you need is Laugh' worden gepresenteerd, de voorstelling die vanaf 22 mei in Amsterdam te zien is. Een programma waarin uitsluitend prijswinnaars van internationale theater- en circusfestivals optreden. Spectaculaire acts worden bij Roncalli afgewisseld door clowneske intermezzo's, theatrale momenten en ballet. Met deze formule vierde het entertainment bedrijf successen overal in Europa en zelfs in Moskou.

Over Roncalli

Meer dan 33 jaar geleden ontstond het wonder dat Roncalli heet. Publiek in onder meer Denemarken, Oostenrijk, België en Spanje genoot van de onnavolgbare, romantische stijl die de voorstelling kenmerkt. Roncalli heeft de circuskunst vernieuwd en inspireerde daarmee tal van andere circusbedrijven. Van Zweden tot Italië, van Moskou tot Marokko. Directeur van het circus is de van oorsprong Oostenrijkse Bernhard Paul (61). Naast de dagelijkse leiding, tekent hij ook voor de regie. De loopbaan van Paul begon echter niet in het circus. Hij werkte lang als art director van een groot reclamebureau. Als kind droomde hij al van het circus, een kleurrijke wereld van reizende artiesten die in niets leek op het leven in zijn woonplaats. Hij verzamelde tijdens zijn jeugd alles wat met circus te maken heeft: affiches, programmaboeken en circusmodellen in miniatuur.

Circustheater

In 1970 kocht hij zelfs een antieke woonwagen. Dat markeerde het begin van wat zou uitgroeien tot Roncalli. Paul realiseerde stukje bij beetje het circus waarvan hij als kind droomde, de voorstelling die in zijn fantasie al jaren bestond. Hij had een poëtisch circusspektakel voor ogen, een theatercircus of circustheater. Paul wilde het traditionele circus vernieuwen, opnieuw uitvinden. Stukje bij beetje werd zijn wens werkelijkheid. Op 18 mei 1976 ging het gordijn voor de eerste keer open in Bonn. En toen al waren de kritieken in Duitse kranten juichend. Sinds die wereldpremière viert Roncalli triomfen in verschillende landen. Elk circusseizoen bezoeken ruim 500.000 mensen de voorstelling. Roncalli is uitgegroeid tot cultuur, niet alleen gezinnen met kinderen maar ook jongeren, intellectuelen en kunstenaars (onder meer Andy Warhol, Keith Haring, Leonard Bernstein, Sting, Siegfried & Roy, David Copperfield) bezochten de afgelopen jaren de show.

De optredens in Amsterdam markeren een nieuw hoofdstuk in de rijke Roncalli geschiedenis. Van 22 mei t/m 13 juni is het circus in de hoofdstad te zien met de nieuwe show 'All you need is laugh'. Het nostalgische tentencomplex wordt opgebouwd op P16 - hoek De Boelelaan/Beethovenstraat. Tijdens de persconferentie wordt door directeur Bernhard Paul een toelichting gegeven op de komst naar Amsterdam en wordt het programma officieel gepresenteerd. Na afloop kan samen met de circusfamilie en de artiesten gegeten worden aan lange tafels. Voor deze gelegenheid wordt een uitgebreid Italiaans circusbuffet geserveerd.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.roncalli.com