Gemeente Winterswijk


Burgemeester reikt EUREGIO-ballen uit aan vijf Wintersijkse voetbalverenigingen

Op 23 maart overhandigt burgemeester Thijs van Beem als lid van de EUREGIO-raad aan de bestuurders van voetbalverenigingen VV Winterswijk, VV SKVW, WVC, MEC en Sportclub Meddo een Nederlands-Duitse EUREGIO-voetbal. Aanleiding hiervoor is dat de EUREGIO-raad van mening is dat voetbal - en sport in het algemeen - wereldwijd mensen over de grenzen verbindt.

Het WK-voetbal in Zuid-Afrika is daar een goed voorbeeld van. Door het weggeven van deze bijzondere ballen aan voetbalverenigingen in het EUREGIO-gebied hoopt de EUREGIO dat verenigingen worden aangespoord om een grensoverschrijdende wedstrijd te organiseren met een Duitse voetbalvereniging. Al sinds 1958 steunt EUREGIO de grensoverschrijdende samenwerking, zoals grensoverschrijdende contacten en ontmoetingen tussen Nederlanders en Duitsers.

Over de EUREGIO
De EUREGIO is een grensoverschrijdend samenwerkingsverband van 131 Duitse en Nederlandse gemeenten en Kreise. Het EUREGIO-gebied bestrijkt ca. 13.000 km2 en telt rond 3,4 miljoen inwoners. Aan Nederlandse zijde omvat het gebied de regio's Twente en Achterhoek en delen van Noordoost-Overijssel en Zuidoost-Drenthe, aan Duitse zijde het Münsterland, Landkreis Grafschaft Bentheim, de stad en de Landkreis Osnabrück en delen van het zuidelijke Emsland. De EUREGIO is in 1958 opgericht als het eerste regionale grensoverschrijdende samenwerkingsverband in Europa. Taak van de EUREGIO is bevordering van de sociaal-culturele samenwerking en versterking van de sociaal-economische ontwikkeling van het grensgebied. De EUREGIO-Raad is het politieke orgaan van de EUREGIO. Deze raad bestaat uit 82 stemgerechtigde leden, waarvan er 41 uit Nederland en 41 uit Duitsland afkomstig zijn. De leden worden benoemd op basis van een regionale politieke verdeelsleutel. Meer informatie is op internet te vinden onder www.euregio.nl