Gemeente Delft

Wie wordt beste verkeersleerling van Delft 2010?

Op dinsdag 23 maart strijden leerlingen van groep 7 om de titel 'beste verkeersleerling van Delft' tijdens de Verkeersquiz 2010. De quiz is een interactieve verkeersles en wordt gepresenteerd door Sipke Jan Bousema*. De vragen zijn met behulp van films en foto's speciaal voor verkeerssituaties in Delft opgesteld.

De leerling met de beste score mag zich na 23 maart een jaar lang 'De beste verkeersleerling van Delft' noemen en wint een toepasselijke prijs. De school krijgt een wisseltrofee, in de vorm van een speciaal verkeersbord met de tekst 'Op deze school zit de beste verkeersleerling van Delft'.

De Verkeersquiz vindt 's middags plaats in de Aula van de TU Delft. Voor de quiz hebben ruim 22 basisscholen een leerling van groep 7 afgevaardigd. De deelnemers krijgen de vragen op een persoonlijk beeldscherm voorgelegd. Klasgenoten kijken en leren mee via een groot projectiescherm in de zaal.

Een "verkeersagent" en een jury zien er op toe dat alle verkeersregels worden nageleefd. Ook is er weer een pauzeoptreden van een bekende artiest. Wie dat optreden verzorgt is nog een verrassing.

De gemeente Delft organiseert de Verkeersquiz voor de vijfde keer. Verkeerseducatie en verkeersveiligheid zijn nog steeds beleidsspeerpunten en maken deel uit van het project 'Samen veiliger naar school'. Dit project voorziet in maatregelen om de verkeersveiligheid in Delft te verbeteren en kinderen sneller zelfstandig en veilig aan het verkeer te laten deelnemen.

Kijk voor meer informatie op www.gemeentedelft.info onder Verkeer / Kinderen veiliger door Delft.


*Sipke Jan Bousema is bekend van televisieprogramma's als de Museumbende, Opsporing Verzocht, VET! en het Junior Songfestival

Noot voor de redactie (