FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten: CBR strooit iedereen zand in zijn ogen

FNV Bondgenoten is furieus over de positieve verhalen die het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) de afgelopen dagen rondstrooide over een omzetgroei. Echter, richting de eigen werknemers houdt het CBR de hand stevig op de knip.

Wim de Ruijter, bestuurder FNV Bondgenoten: "De voorbesprekingen over een nieuwe cao verlopen zeer moeizaam. Het CBR stelt dat er geen enkele financiële ruimte is om een fatsoenlijke cao af te spreken. En op basis van de voorlopige jaarcijfers blijkt het CBR een verlies van minstens 6 miljoen euro te hebben geleden in 2009. Maar tegelijkertijd strooit het zand in ieders ogen met verhalen over `stijgende omzet' en `geen last van de recessie'. Hoe geloofwaardig denkt de directie nog te zijn tegenover haar werknemers?"

Volgens het CBR heeft de rijschoolbranche nauwelijks te lijden onder de crisis en is het aantal examens zelfs toegenomen. De Ruijter: "Omzetgroei is positief als de financiële organisatie op orde is en dat is bij het CBR niet het geval. Voordat demissionair minister Eurlings zichzelf rijk rekent, adviseer ik hem de boeken nog maar eens goed door te nemen."

Naast een loonsverhoging voor de 1.200 werknemers wil FNV Bondgenoten afspraken over de inzet van flexibel personeel, functionerende automatiseringsprocessen en een gedegen herstelplan voor het pensioenfonds.