Gemeente Woerden

Coalitieonderhandelingen

22-03-2010 23:48
Veiligheid, inkoopbeleid, de brede school in Harmelen, de aanleg van randwegen en de ontwikkeling van het Defensie-eiland. Het is een greep uit de onderwerpen die werden besproken tijdens de 4e ronde van coalitieonderhandelingen op maandag 22 maart.
detail raadszaal
Burgemeester Schmidt gaf zijn visie op het onderdeel Veiligheid uit zijn portefeuille. Hij adviseerde om bij regionale samenwerking kritisch te kijken naar het belang van Woerden. "We moeten er voor waken om kosten te maken om de problemen van de buren op te lossen." Schmidt toonde zich voorstander van aansluiting bij het Bureau Regionale Veiligheidsstrategie.

Vrijwillige politie
De `veiligheidspunten' die de coaltie heeft opgenomen onderschrijft Schmidt alledrie volledig: investeren in wijkagenten, en in de projecten WAAKS en Maatwerk voor Woerden. Schmidt gaf in dat verband aan een punt te willen maken van het fenomeen `vrijwillige politie' waarvan hij voorbeelden heeft gezien elders in het land.

Ambtelijke ondersteuning
De coalitiepartijen hadden ambtelijke ondersteuning gevraagd voor vraagstukken op een viertal beleidsterreinen.
o Bestuur en Organisatie
o Onderwijs en Cultuur
o Ruimtelijke Ordening
o Financiën

De aanwezige afdelingshoofden beantwoordden vragen over `het personele plaatje', de organisatiefilosofie en het inkoopbeleid.

Op terrein van Onderwijs en Cultuur waren er vragen over het uitstellen van de bouw van de Brede School in Harmelen. Welke kosten brengt het met zich mee en wat zijn de alternatieve scenario's?

Op gebied van Ruimtelijke Ordening spitsten de vragen zich toe op de aan te leggen randwegen en de vervuiling en ontwikkeling van het Defensie-eiland.

Het kostendekkend maken van de parkeertarieven en leges, het verlagen van de rentelast op uitstaande leningen en de financiële risico's van de ontwikkeling van het Defensie-eiland kwamen aan de orde bij het onderdeel Financiën.

Op donderdag 25 maart vinden vervolgbesprekingen plaats in beslotenheid.

Gemeente Woerden | Blekerijlaan 14 | Postbus 45 | 3440 AA Woerden|tel. (0348) 428 911|stadhuis@woerden.nl |