Gemeente Oldebroek


B-Fit krijgt klassen van De Meidoorn in beweging

Leerlingen van basisschool De Meidoorn uit Wezep bewegen nu ook al volop in de klas. Met het lesprogramma ´De Klas beweegt! wordt er veel bewogen tussen de verschillende lessen door. Dit lesprogramma is een keuzeonderdeel van het B-Fit programma, het actieprogramma tegen overgewicht van de Gelderse Sport Federatie.

De methode
De Klas Beweegt! is een speelse methode waarbij de kinderen leren om houding, beweging en ontspanning toe te passen in een dagelijkse (werk)situatie. Aan de hand van een kleurrijke kalender krijgen de leerlingen korte opdrachten of activiteiten aangeboden. De groep kan zo even bewegen en daarna ontladen tussen twee verschillende lessen door. Alle leerlingen van groep 1 tot en met 8 doen mee.

Aan de hand van de opdrachten leren kinderen hun eigen lichaam steeds beter kennen en gebruiken. Zo wil de school, samen met B-Fit, laten zien dat bewegen niet alleen leuk is, maar ook op elk moment van de dag kan. De Klas Beweegt! sluit aan bij verschillende vakken die al worden aangeboden en de leerjaren waarin de kinderen zich bevinden.

Actieprogramma B-Fit
B-Fit laat kinderen, ouders én docenten op een unieke manier kennismaken met gezond leven, bewegen en voeding. Het doel is kinderen er bewust van te maken dat fit zijn niet alleen goed voor je is, maar dat het vooral ook leuk is om mee bezig te zijn. Fit is fun! De Timotheüsschool uit Oldebroek neemt ook deel aan het driejarige B-Fit programma.

B-Fit is een actieprogramma van de Gelderse Sport Federatie in samenwerking Provincie Gelderland, het ministerie van VWS, Fonds NutsOhra en Menzis. Het geheel wordt in de regio Noord-West Veluwe ondersteund door de Campagne Goed Bezig en de gemeenten. Meer informatie over B-Fit: www.gelderlandb-fit.nl.