Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 09.20 uur


Hennepkwekerij aangetroffen

UTRECHT - Op de Apollodreef heeft de politie maandagavond een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie en politieonderzoek werd omstreeks 23.45 uur een onderzoek in een huis aan de Appollodreef ingesteld. In de woning werd een professionele hennepkwekerij aangetroffen. In totaal stonden er ruim 300 planten verdeeld over twee vertrekken. Alle planten en de complete apparatuur werd in beslag genomen. De politie ziet vooralsnog de 37-jarige bewoner uit Utrecht als verdachte.

Overval op woning

UTRECHT In de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 maart vond op een huis aan de Donaudreef een gewapende overval plaats.

Rond 01.40 uur werd bij het huis aangebeld. Toen de 19-jarige bewoner de deur open deed werd hij naar binnen geduwd door drie mannen met bivakmutsen. De mannen waren vermoedelijk in bezit van een vuurwapen. Nadat de overvaller kort in de woning waren geweest vertrokken zij. Het is op dit moment nog onduidelijk of de overvallers iets buit hebben gemaakt. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze overval. Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Overval op woning in Opsporing Verzocht

DE MEERN- Vanavond is bij het programma Opsporing Verzocht een reconstructie te zien van de overval op een woning in De Meern.

Op donderdagavond 10 december 2009 omstreeks 22.15 uur zijn de bewoners van een woning aan de Castellumlaan thuis. Plotseling worden zij overvallen door twee mannen met een vuurwapen. De vrouw en zoon des huizes vluchten en de man krijgt verschillende klappen met het vuurwapen en raakt gewond. Als de verdachten de kluis niet kunnen vinden, omdat die er in het geheel niet is, verdwijnen zij. Van één van de daders is een compositietekening gemaakt.

De uitzending van Opsporing Verzocht is vanavond (dinsdag 23 maart) te zien op

Nederland 1 om 21.50 uur.(Herhaling 24 maart 10.10 uur)

Aanrijding letsel

UTRECHT Maandagmiddag vond op de Tigrisdreef een aanrijding tussen twee autos plaats. De bestuurders gingen met elkaar op de vuist.

De politie kreeg omstreeks 17.05 uur de melding dat twee auto met elkaar in botsing waren gekomen op de kruising Tigrisdreef met de Eufraatdreef. De bestuurders zouden met elkaar op de vuist gegaan zijn. Ter plaatse troffen agenten twee zwaar beschadigde autos aan. De gemoederen waren weer bedaard. Een 25-jarige bestuurder uit Utrecht reed omstreeks

17.05 uur achter een 37-jarige bestuurder uit Utrecht. Ter hoogte van de kruising met de Eufraatdreef haalde de 25-jarige man aan de linkerkant van de vluchtheuvel de 37-jarige bestuurder in die net linksaf sloeg.

Hierdoor ontstond een aanrijding. In de auto van de 37-jarige man zat een 33-jarige vrouw die gewond raakte. Zij moest evenals haar man voor controle naar het ziekenhuis. De 25-jarige veroorzaker wilde geen medische hulp. Na een blaastest bleek dat hij te veel gedronken had. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Van auto beroofd

UTRECHT Op de Bartoklaan werd maandagmiddag een vrouw door twee mannen van haar tas en auto beroofd.

Een 37-jarige vrouw uit Huizen kwam omstreeks 17.20 uur uit een tandartspraktijk aan de Bartoklaan lopen. Plotseling kwamen twee mannen op de vrouw toelopen. Eén van de mannen rukte de tas van de vrouw uit haar handen. De andere verdachte dwong de vrouw haar autosleutels af te geven. Uiteindelijk vertrokken de twee verdachten in de auto van de vrouw.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de verdachten luidt:

Verdachte 1. Man, rond de 24 jaar, getinte huidskleur, afkomst, 1.70
1.75 mtr. lang en zwart haar.

Verdachte 2. Man, rond de 24 jaar, getinte huidskleur, afkomst, 1.70
1.75 mtr. lang, stevig postuur en zwart dik haar met gel. Hij droeg een zwart glimmende jas, mogelijk van leer.

Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.