Sanoma Uitgevers

afscheid

Rob van Vuure neemt afscheid

---

23.03.10

Nederlands beroemdste hoofdredacteur van tijdschriften stopt met werken, maar krijgt het drukker dan ooit. Rob van Vuure, bekend als de bladendokter, verlaat op 22 april Sanoma Uitgevers. De 65-jarige Van Vuure blijft actief als bladenmaker, schrijver en columnist van de Volkskrant. Ook gaat hij verder als ad interim hoofdredacteur, blijft hij projecten voor Sanoma doen en er komt half mei een nieuw boek van hem uit: 'Pas op, u wordt verleid'.

Van Vuure begon zijn carrière als leerling-redacteur bij Libelle waarvan hij al snel op jonge leeftijd hoofdredacteur werd. Zijn vakmanschap was zo succesvol dat hij vervolgens werd gevraagd voor een hele reeks andere titels. Hij was hoofdredacteur van in totaal 17 bladen bij Sanoma. Van Margriet tot Playboy, van Viva tot Panorama, van Yes tot Tuin&Co.

Media Parade
De bladendokter geldt als een goeroe in tijdschriftenland. Hij schreef ook diverse boeken over het vak, zoals 'Rotondevrouwen padvindermannen', 'Uw bril is jarig', 'Het lingeriedenken' en 'Beter speechen. Yes you can!'
Van Vuure is ook de initiator van de Media Parade, een week vol inspirerende workshops en presentaties over het mediavak bij Sanoma Uitgevers in Hoofddorp. Dit jaar van 19 tot en met 22 april. Een spraakmakend evenement, drukbezocht door medewerkers, studenten, relaties en externe vakgenoten.

Van Vuure was de laatste jaren creative director van Sanoma Uitgevers. Deze functie wordt niet ingevuld, dit was een persoonsgebonden functie. Hij verlaat het uitgeefconcern op de laatste dag van de Media Parade van dit jaar, donderdag 22 april. Die dag is speciaal aan hem gewijd.