Politie Groningen

Dinsdag 23 maart 2010

Provincie Groningen, 23-03-2010

Alcoholcontroles in de ochtend

PROVINCIE GRONINGEN De politie heeft maandagochtend op verschillende locaties in de provincie gecontroleerd op rijden onder invloed.Op het Schuitendiep in Groningen verkeerden twee van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. De bestuurders bleken onder invloed van 0,5 en 0,7 promille alcohol. In totaal werden 200 bestuurders gecontroleerd.Op de Paterwoldseweg in Groningen bleek een bestuurder onder invloed van 1,4 promille alcohol. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs was hij vorige week al kwijtgeraakt, toen hij werd betrapt met alcoholpromillage van 2,1. Op de Burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela bleek een bestuurder onder invloed van 1,4 promille alcohol. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg daarnaast een rijverbod van 6 uur.Ten slotte werd op de Zonnelaan in Groningen en de Industrieweg in Hoogezand op rijden onder invloed gecontroleerd. Bij deze controles werden geen overtredingen geconstateerd.

Regiopolitie Groningen controleert op alcohol in het verkeer om te zorgen dat het aantal ongevallen daalt en dat minder mensen met een slok op achter het stuur kruipen. Controles kunnen op elk moment van de dag plaatsvinden, dus ook in de ochtend. Kijk voor meer informatie op:

http://internet.politie.local/Groningen/Verkeer/Verkeercontroles/14alc ohol.asp

Bromfietser na achtervolging aangehouden

GRONINGEN - De politie heeft maandagmorgen een 20-jarige bestuurder van een bromfiets uit Groningen aangehouden. Agenten zagen dat de man zonder helm op de Van Oldebarneveltlaan in Groningen reed. De bromfietser stopte in eerste instantie voor de politie, maar ging er toch als een haas vandoor. Tijdens de achtervolging beging hij diverse verkeersovertredingen. Uiteindelijk wist de politie de verdachte op de Rodeweg klem te rijden. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat hij ook geen geldig rijbewijs had. De bromfiets werd daarom in beslag genomen. De Stadjer kon met meerdere bekeuringen op zak het politiebureau weer verlaten.

Fietsster gewond na aanrijding

GRONINGEN - Een 44-jarige fietsster uit Groningen is maandagochtend op de Antillenlstraat in Groningen gewond geraakt. De vrouw fietste over het fietspad van de Antillenstraat. Een 25-jarige automobiliste uit Utrecht reed in haar auto in tegenovergestelde richting. Toen de fietsster de rijbaan opreed, botste zij frontaal tegen de auto. De fiets raakte zwaar beschadigd. De fietsster is door een ambulance voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht

Jongeren vernielen coniferen

OUDE PEKELA Een 15-jarige jongen is maandagavond door de politie in zijn woonplaats aangehouden voor vernieling. De Pekelder wordt ervan verdacht dat hij, samen met drie jongens, meerdere coniferen aan de Burgemeester van Weringstraat heeft vernield. Getuigen herkenden één van de jongens. De vandaal moest mee naar het politiebureau. Na verhoor mocht hij het politiebureau weer verlaten. De politie stelt een onderzoek in naar de identiteit van de andere jongeren. De politie maakt proces-verbaal op.

Vervelende man op skates aangehouden

GRONINGEN De politie heeft maandagavond een 18-jarige man uit Groningen aangehouden. Agenten reageerden op een melding dat er op de Nieuwstad een vervelende man op skates overlast veroorzaakte. Omstanders hadden de man al tegengehouden. De verdachte kon zich niet legitimeren. Daarnaast gedroeg hij zich recalcitrant tijdens zijn aanhouding. De politie had alle moeite de man onder controle te krijgen. De politie verdenkt de verdachte ook van het plegen van meerdere vernielingen, die eerder op de avond in de Steentilstraat in Groningen waren gepleegd. De rolschaatser is voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex aan de Hooghoudtstraat. Mogelijke gedupeerden kunnen contact opnemen met Regiopolitie Groningen via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Twee mannen voor mishandeling aangehouden

GRONINGEN De politie heeft dinsdagmorgen in de Peperstraat een 20-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. Beide mannen weigerden om een studentensociëteit in de Peperstraat te verlaten. Met behulp van meerdere leden van de sociëteit werd het duo buiten de deur gezet. De 20-jarige man sloeg daarbij iemand in het gezicht. De 22-jarige Stadjer deelde een kopstoot uit. De geweldplegers werden voor verder onderzoek ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudtstraat. Zij worden vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Dronken vrouw aangehouden

VEENDAM De politie heeft maandagmiddag in de Kerkstraat een 52-jarige vrouw uit Veendam aangehouden voor openbare dronkenschap en mishandeling. De vrouw, die zwaar onder invloed van alcohol verkeerde, was in een café van een barkruk gevallen. Gewaarschuwde politieagenten konden de op de grond liggende vrouw amper wakker krijgen. Uiteindelijk lukte dit wel, waarna de dienders de Veendamse naar huis wilden brengen. Onderweg naar de politieauto kneep de 52-jarige een agent met haar nageld in de onderarm. Plotseling haalde de verdachte uit naar een agente. Zij werd hierbij licht in het gezicht geraakt. Hierop werd de vrouw aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten in een cel. Zij wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Stadjer aangehouden voor bedreiging

GRONINGEN De politie heeft maandagmiddag op de Parkweg in Groningen een 47-jarige man uit Groningen aangehouden voor bedreiging. De Stadjer wordt ervan verdacht dat hij op de Leonard Springerlaan in Groningen een 48-jarige man uit Stadskanaal heeft bedreigd met een bijl. De 47-jarige werd vlak na het incident in zijn auto gecontroleerd en ingerekend. In zijn wagen trof de politie het betreffende wapen. De bijl werd direct in beslag genomen. De Kanaalster doet aangifte van het geweldsincident. De verdachte werd in het cellencomplex in Groningen ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord over de toedracht van het incident.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - De politie controleerde maandag op diverse plaatsen op snelheid, roodlicht en de naleving van andere verkeersregels.


- Hoogezand, Meint Veningastraat:snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 1525, aantal overtredingen: 40, hoogst gemeten snelheid: 76 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Wildervank, K.J. de Vriezestraat: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 269, aantal overtredingen: 88, hoogst gemeten snelheid: 101 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Groningen, Pleiadenlaan/Zonnelaan: verkeerscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 375, overtredingen (1x roodlicht, 3x gordel en 4x overige overtredingen)


- Groningen, Van Iddekingeweg: verkeerscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 150, overtredingen: 20 (9x te hoog constructievermogen bromfiets en 11 andere overtredingen)


- Garmerwolde, Dorpsweg: bromfietscontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 27, aantal overtredingen: 8 (5x te hoge snelheid en 3 overige overtredingen)


- Garmerwolde, Provincialeweg N360: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 1267, aantal overtredingen: 19, hoogst gemeten snelheid: 99 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Leens, Provincialeweg N361: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 754, aantal overtredingen: 28, hoogst gemeten snelheid: 102 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.


- Groningen, Meeuwerderweg:gordelcontrole, aantal gecontroleerde voertuigen: 125, overtredingen: 7 (3x gordel en 4 overige overtredingen)


- Stadskanaal, Provincialeweg N366: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 2107, aantal overtredingen: 9, hoogst gemeten snelheid: 142 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Bedum, Rijksweg N46: snelheidscontrole, aantal geregistreerde voertuigen: 1497, aantal overtredingen: 22, hoogst gemeten snelheid: 154 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.