Politie Groningen

Alcoholcontroles in de ochtend

Groningen, 23-03-2010 o De politie heeft maandagochtend op verschillende locaties in de provincie gecontroleerd op rijden onder invloed.

Op het Schuitendiep in Groningen verkeerden twee van de gecontroleerde bestuurders onder invloed van alcohol. De bestuurders bleken onder invloed van 0,5 en 0,7 promille alcohol. In totaal werden 200 bestuurders gecontroleerd.Op de Paterwoldseweg in Groningen bleek een bestuurder onder invloed van 1,4 promille alcohol. Hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Zijn rijbewijs was hij vorige week al kwijtgeraakt, toen hij werd betrapt met alcoholpromillage van 2,1.

Verder bleek op de Burgemeester Snaterlaan in Oude Pekela een bestuurder onder invloed van 1,4 promille alcohol. Zijn rijbewijs werd ingenomen en hij kreeg daarnaast een rijverbod van 6 uur.Ten slotte werd op de Zonnelaan in Groningen en de Industrieweg in Hoogezand op rijden onder invloed gecontroleerd. Bij deze controles werden geen overtredingen geconstateerd.

Regiopolitie Groningen controleert op alcohol in het verkeer om te zorgen dat het aantal ongevallen daalt en dat minder mensen met een slok op achter het stuur kruipen. Controles kunnen op elk moment van de dag plaatsvinden, dus ook in de ochtend. Kijk voor meer informatie op:

http://internet.politie.local/Groningen/Verkeer/Verkeercontroles/14alc ohol.asp