Gemeente Enkhuizen

Spreekuur Sociaal Raadslieden

Iedere inwoner van de gemeente Enkhuizen kan gebruik maken van de Sociaal Raadslieden.
Het inloopspreekuur wordt gehouden elke woensdagochtend van 9.00 tot 12.00 uurin het Sociaal Medisch Centrum op de Vijzelstraat 24 in Enkhuizen. U hoeft vooraf geen afspraak te maken. Per spreekuur worden maximaal 9 clinten geholpen, op volgorde van binnenkomst. Het is aan te raden om op tijd aanwezig te zijn.

De Sociaal Raadslieden beantwoorden uw vragen over sociale voorzieningen, wetten en regelingen. Zij geven u informatie over juridische onderwerpen zoals uitkeringen, bijzondere bijstand, belastingen, huur- en zorgtoeslag, consumentenproblemen, kinderbijslag en studiefinanciering.
Verder kennen zij de adressen van veel instellingen en overheidsinstanties waardoor u goed en snel op weg wordt geholpen. U kunt hen om advies vragen als u een (juridisch) probleem heeft waar u zelf niet meer uitkomt. In voorkomende gevallen helpen zij u bij het invullen van ingewikkelde formulieren. Deze hulp is gratis!

Voor advies en informatie kunt u de Sociaal Raadslieden ook op het telefonisch spreekuur bellen, van maandag tot en met donderdag tussen 09.00-10.00 uur, op telefoonnummer 072-5673010. U kunt dit telefoonnummer ook bellen als u niet zeker weet of u wel met uw vraag of probleem bij de Sociaal Raadslieden terecht kunt. Zonodig wordt u doorverwezen. U kunt uw vraag ook per e-mail stellen, het e-mailadres is SRL@rima-nh.nl.