Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 10.45 uur

Utrecht, 23-03-2010

Steekpartij

ZEIST Een jongen werd op maandag 22 maart door een andere jongen neergestoken.

Rond 13.35 uur kreeg de politie de melding dat bij een bedrijf aan de Hoog Kanje een jongen met een steekwond in zijn buik binnen was komen lopen. Direct gingen politie en ambulance met spoed ter plaatse. Daar troffen agenten een 17-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg aan. Hij verklaarde op straat met een jongen ruzie te hebben gekregen, waarbij de ander kennelijk zo kwaad werd dat hij hem met een mes stak. De verdachte was samen met twee andere jongens, die er samen met hem vandoor gingen. Het slachtoffer is voor behandeling per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.

Agenten hebben in de omgeving naar de verdachte gezocht, maar hij werd niet meer aangetroffen. Aan getuigen van de steekpartij wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844. De politie zet het onderzoek voort.

Wisseltruc

DE BILT Een bejaarde man werd op maandag 22 maart door middel van een wisseltruc bestolen van geld.

Rond 17.30 uur zat een 79-jarige man in zijn woonkamer aan de Hessenweg. Hij zag dat een man voor zijn woning langs liep, terug kwam lopen en hem wenkte. De bewoner liep naar de voordeur en de man vroeg hem of hij een euro voor klein geld kon wisselen. De bewoner pakte zijn portemonnee en zocht naar kleingeld. Daarbij kreeg hij hulp van de man die daarbij in zijn portemonnee graaide. Vlak nadat de man was verdwenen, ontdekte de bewoner dat meerdere bankbiljetten uit zijn portemonnee waren gestolen. Dat kon alleen door de man zijn gebeurd.

De verdachte is een getinte man, 30-35 jaar, donkerblond haar en een stevig postuur. Aan getuigen die de verdachte menen te (her-)kennen of die hem op of in de omgeving van de Hessenweg hebben gezien, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844.

Motorrijder gewond

BUNNIK Een motorrijder raakte op maandagmiddag 22 maart gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 15.50 uur reed een 51-jarige automobilist uit Zeist over de Burgemeester van de Weijerstraat en sloeg linksaf de Koningin Julianalaan op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 27-jarige motorrijder uit Culemborg, met een aanrijding tot gevolg. De motorrijder ging onderuit en de motor botste nog tegen een geparkeerde auto. De motorrijder raakte gewond en is per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.