Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 10.40 uur

Utrecht, 23-03-2010


Man aangehouden bij zwembad

WOERDEN De politie heeft zondagmiddag 21 maart een 55-jarige man uit Woerden aangehouden omdat hij verdacht wordt van het betasten van meisjes in het zwembad.

Tijdens het surveilleren werden agenten bij het zwembad aan de Van Helvoortlaan aangesproken door personeel die vertelden dat een man mogelijk meisjes had betast. Op basis van het signalement heeft de politie direct een 55-jarige man aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Vier meisjes die zich ter plekke hadden gemeld, zijn op het politiebureau opgevangen en de ouders zijn in kennis gesteld. Er zijn afgespraken gemaakt om aangifte te doen. Mochten er kinderen zijn die ook slachtoffer geworden zijn, neem dan contact op met het politiewijkteam Woerden, via 0900-8844.

Burgers houden man aan

WOERDEN Zondagavond 21 maart kreeg de politie een melding dat een aantal burgers een mogelijke inbreker hadden aangehouden. Agenten reden direct naar het winkelcentrum Molenvlietbrink waar zij drie burgers met een man aantroffen. Het drietal had gezien dat de man had staan rommelen bij een flat op de Molenvlietbrink. Agenten zagen inderdaad dat bij een flatwoning het raam beschadigd was en hebben de man aangehouden. Hij bleek ook inbrekerswerktuigen bij zich te hebben. De 62-jarige (zonder vaste woon en/of verblijfplaats) verdachte is meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. De politie doet verder onderzoek.

Gestolen in 2005

MAARSSEN Agenten namen op maandag 22 maart een fiets in beslag die in 2005 bleek te zijn gestolen.

Rond 16.00 uur zagen agenten twee jongens, beiden op een damesfiets, op de Straatweg rijden. Omdat beide fietsen niet waren voorzien van het originele ringslot, besloten de agenten het tweetal te controleren. Daarbij bleek dat één van de fietsen in 2005 was gestolen. De agenten namen de fiets in beslag en de verdachte, een 14-jarige jongen uit Utrecht, zal moeten verklaren hoe hij aan de fiets is gekomen.