Gemeente De Marne


Vrijwilligersactie NL DOET in gemeente De Marne een succes

Terwijl de koninklijke familie aan het klussen was bij een speeltuin in Nieuwegein, werd er op vrijdag 19 en zaterdag 20 maart op Het Hoogeland ook druk geklust tijdens de landelijke vrijwilligersactie NL DOET. Burgemeester Wiersma van de gemeente De Marne opende vrijdag de NL DOET actie in de gemeente De Marne door bij de CBS de Regenboog in Leens plantjes in een bloembak te planten. Ouders en leerlingen namen het verder van hem over om het schoolplein op te fleuren. Vervolgens ging de burgemeester samen met wethouder Hiemstra klussen bij Doezoo Insectenwereld in Leens, waar ze samen met vrijwilligers een rolstoelvriendelijk pad gingen aanleggen.

Verder werd er geklust bij zeehondencrèche Lenie 't Hart in Pieterburen en het Visserijmuseum in Zoutkamp. Leerlingen van het Wessel Gansfortcollege in Winsum klaarden, in het kader van de maatschappelijke stage bij onder andere de Cloostertuin, Aikeshof, Borg Verhildersum en Domies Toen diverse klussen. Organisaties waren te spreken over de inzet en enthousiasme van de leerlingen. Ondanks de weeromslag op zaterdag werd er in de stromende regen door vele vrijwilligers nog de nodige klussen geklaard. Zo werd de kantine van de ijsvereniging Ulrum voorzien van een nieuwe voorpui.

In totaal hadden 20 organisaties in de gemeente De Marne een klus aangemeld bij het Oranjefonds via de website www.nldoet.nl. Het uitvoeren van de klus werd voor vele organisaties mogelijk, omdat ze van het Oranjefonds een financiële tegemoetkoming mochten ontvangen.

Het Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne & Winsum vindt de actie geslaagd en hoopt volgend jaar nog meer organisaties te mogen begroeten tijdens de NL DOET actie.

Leens, 23 maart 2010.