Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 10.55 uur

Utrecht, 23-03-2010

Volg Politie Utrecht op Twitter en maak kans op een dag meelopen

UTRECHT De Politie Utrecht is al een paar maanden actief op Twitter en breidt het aantal tweets steeds verder uit. We twitteren onder andere over opmerkelijke voorvallen, opsporingsberichten, onderzoeken en opgeloste zaken.

Het aantal twitteraars dat onze berichtgeving via dit kanaal volgt, groeit hard. Op dit moment hebben rond de 900 volgers. Bent u onze 1001-ste volger? Dan bieden wij u graag een dag meelopen met Politie Utrecht aan.

Volg de Politie Utrecht op Twitter en misschien zit u straks in een politiewagen op weg naar een melding! U vindt de Twitter op www.twitter.com/politieutrecht.

Man omgekomen

AMERSFOORT Een man werd op maandag 22 maart in het water aangetroffen. Hij werd nog gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten, hij overleed ter plaatse.

Rond 18.30 uur kreeg de politie de melding dat op De Schans iemand in het water was gevallen. Zowel de politie, brandweer als politie gingen ter plaatse. Door brandweerlieden werd het slachtoffer, een 70-jarige man uit Amersfoort, op het droge gebracht. Direct werd gestart met de reanimatie, maar dat mocht niet meer baten, de man overleed ter plaatse.

Uit onderzoek bleek dat een familielid ongerust was geworden omdat de man die middag naar het haventje was gegaan, maar aan het begin van de avond nog niet thuis was gekomen. Een ander familielid stelde een onderzoek in het haventje in en trof het slachtoffer in het water aan. De politie gaat er vanuit dat er geen misdrijf in het spel is, maar dat het slachtoffer ongelukkig ten val is gekomen of onwel is geworden en in het water is gevallen.

Woningoverval met geweld

HOOGLAND Maandagochtend 22 maart heeft de politie een man mishandeld in zijn woning aan de Pastorielaan aangetroffen. De man is vermoedelijk het slachtoffer van een overval op zijn woning.

Omstreeks 09.30 uur werd de politie gealarmeerd omdat de 85-jarige bewoner niet op afspraken was gekomen. In de woning trof de politie de man mishandeld aan. De politie vermoedt dat de man in zijn woning is overvallen in de periode tussen zondagavond en maandagochtend 09.30 uur. De man is met zijn verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. De politie onderzoekt de zaak en verzoekt getuigen die iets op of rond de woning aan de Pastorielaan hebben gezien, contact op te nemen met het politiedistrict Eemland zuid via telefoonnummer 0900 8844.

Melding autokraak leidt tot aanhouding voor alcohol

AMERSFOORT Maandagavond 22 maart kreeg de politie melding van een poging tot autoinbraak op het bedrijventerrein Calveen. Een man vluchtte op een snorfiets.

De agenten die op de melding afkwamen zagen een man op een snorfiets rijden in de richting van Nieuwland en gingen achter hem aan. Daar liet hij de snorfiets achter en ging rennend de snelweg A1 over, waarbij meerdere autos moesten uitwijken om hem niet te raken. Uiteindelijk kon de 30-jarige verdachte uit Amersfoort aan de andere kant van de snelweg worden aangehouden. Daarbij bleek dat de verdachte niets met de autoinbraak te maken had, maar wel te veel had gedronken. Na verhoor werd de man vrijgelaten. Hij kreeg een proces verbaal voor lopen op de snelweg en rijden onder invloed van alcohol. De daadwerkelijke autokraker werd niet meer aangetroffen.