Politie Drenthe

Dinsdag

Provincie Drenthe, 23-03-2010

Aangekondigde snelheidscontroles

Deze week controleert de politie intensief op de N 379 (Drentse Mondenweg). Zo wordt er op 23 maart tussen 14.00 tot 22.00 uur gecontroleerd en op 25 maart tussen 09.00 tot 17.00 uur

Op heterdaad betrapt

ZUIDWOLDE Een bewoner van de Noorder Esweg in Zuidwolde hoorde maandagavond glasgerinkel uit de omgeving van de aan deze weg gelegen basisschool. Toen hij een onderzoekje instelde zag hij dat er een ruit van de school was vernield. Ook ziet hij een jongen die zich in de bosjes verschuilt. De man houdt de jongen aan en belt de politie. Tegenover de politie bekent de 17-jarige jongen uit Zuidwolde dat hij samen met een vriendje wilde inbreken. De jongen is voor nader onderzoek ingesloten. Dinsdagmorgen hield de politie het 14-jarig vriendje uit Zuidwolde aan. Ook hij is voor nader onderzoek ingesloten. (2010017297)

Bromfietser in de fout

EMMEN Een 39-jarige inwoner van Emmen is in de nacht van maandag op dinsdag door de politie aangehouden omdat hij meerdere verkeersregels aan zijn laars lapte. De man reed op een bromfiets over de Rondweg in Emmen. De bromfiets was niet verzekerd. Daarnaast is het rijbewijs van de man ongeldig verklaard, heeft hij een ontzegging van de rijbevoegdheid tot februari 2011 en had hij ook nog eens gedronken (300 ugl). Nadat op het politiebureau de politie de zaak administratief had afgehandeld is de man met een proces-verbaal op zak in vrijheid gesteld. (2010017298)

Verdacht van rijden onder invloed en verlaten plaats ongeval

EMMEN In een woning aan de Slenerbrink in Emmen hield de politie in de nacht van maandag op dinsdag een 37-jarige man uit die plaats aan. De man wordt verdacht van het onder invloed van alcohol besturen van een auto en het omverrijden van een bermpaal en daarna verlaten van de plaats van het ongeval. Het ongeval vond kort voor de aanhouding plaats op de Brinkenweg in Emmen. Getuigen zagen hoe een aantal personen probeerde met de auto weg te rijden. Toen dit niet lukte gaf de bestuurder de sleutel aan een omstander en verdween men te voet. Op basis van de tenaamstelling van de auto en het signalement dat de getuigen gaven van de bestuurder, kon de politie even later de man aanhouden. Op het politiebureau gaf de ademanalyse een uitslag van 775 ugl. De man ontkent elke betrokkenheid bij het ongeval. Nadat de politie klaar was met dit onderzoek is de man opnieuw aangehouden omdat hij nog 180 dagen gevangenisstraf uit moet zitten i.v.m. en eerdere veroordeling. (2010017300)

Politie neemt geluidsapparatuur in beslag

EMMEN Na klachten over geluidsoverlast nam de politie in de nacht van maandag op dinsdag de geluidsapparatuur in beslag van een 26-jarige bewoner van het Vinkenveld in Emmen. Voor de politie was het niet moeilijk om vast te stellen waar het lawaai vandaan kwam want op straat was de muziek luid hoorbaar. Tegen de bewoner wordt proces-verbaal opgemaakt. (2010017313)

Inbraak voorkomen

HOOGEVEEN Een oplettende bewoonster van de Tamboerpassage in Hoogeveen heeft in de nacht van maandag op dinsdag zeer waarschijnlijk een inbraak in dit winkelcentrum weten te voorkomen. De vrouw zag tegen 04.00 uur vanuit haar woning twee verdachte personen die ergens een tas neerlegden. Ze belde de politie en gaf een signalement door. De politie vond de tas waarin inbrekersgereedschappen bleken te zitten. Ook lagen bij deze tas onderdelen van een kozijn van de Tamboerpassage. Op de Van Echtenstraat trof de politie in een geparkeerde auto twee mannen aan die aan het door de vrouw gegeven signalement voldeden. De twee mannen van 33 en 44 jaar uit Den Haag zijn aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. (2010017307)

Wisseltruc toegepast: wie kent deze verdachte?

EMMEN - Op woensdag 3 maart heeft een nog onbekende vrouw bij een warenhuis aan het Mondriaanplein in Emmen een zogenaamde wisseltruc toegepast. De vrouw wilde rond 15.45 uur geld wisselen bij een medewerker van het warenhuis. Ze wist daarbij de medewerker zodanig in verwarring te brengen dat deze niet goed meer wist wat er nu gewisseld was en uiteindelijk het warenhuis voor 40,- werd gedupeerd. De verdachte sprak gebrekkig Nederlands.

Mensen die deze vrouw denken te kennen, worden verzocht om contact op te nemen met de politie via 0900-9944 of anoniem via 0800-7000. (2010014184)

vend vend

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur