Gemeente Mook & Middelaar



Basisschool De Staaij gaat voor het klimaat!

Â

Op donderdag 18 maart vond de feestelijke afsluiting plaats van het regionale klimaateducatieproject âBasisscholen gaan voor het klimaat!â. Onder enthousiaste leiding van Jochem van Gelder hebben de scholieren samen met ex minister Jacqueline Cramer en artiestengroep De Vuilnismannen op de trommels geroffeld voor een beter klimaat. Het mooie weer in combinatie met de enthousiaste medewerking van de leerlingen zorgden ervoor dat het een fantastische middag werd.

Â

Uit de gemeente Mook en Middelaar heeft basisschool de Staaij te Middelaar meegedaan. Deelnemende scholen hebben een aantal weken gewerkt aan dit project waarbij energiebesparing en klimaatverandering centraal staan.

Door alle scholen is een âklimaatrapportâ opgesteld. Ook heeft iedere school een digitale voorpagina van de Gelderlander. Bovendien hebben leerlingen van een aantal scholen een klimaatfilm ingestuurd. Alle producten zijn door een jury beoordeeld.

Basisschool de Staaij werd genomineerd voor de beste film. Hoewel ze niet de hoofdprijs hebben gekregen, ontving de Staaij vanwege deze nominatie toch een âtroostprijsâ in de vorm van een rondleiding door het stadion inclusief een Meet&Greet met de spelers van het 1e elftal van NEC.

Â

In kader van het project heeft u inmiddels de speciale editie van dagblad de Gelderlander ontvangen met daarin klimaatnieuws van de gemeenten uit de regio! Â

Â