Politie Hollands Midden

Alphen - Schennispleger meldt zich

Alphen aan den Rijn, 23-03-2010 o Een 39-jarige Hoofddorper heeft zich maandag 22 maart bij de politie Kennemerland gemeld toen hij zichzelf via de media op camerabeelden zag.

Op de camerabeelden was te zien hoe een man zichzelf in een speelgoedwinkel in Alphen voor de ogen van twee jonge meisjes stond te bevredigen. Politie Hollands Midden plaatste de beelden op haar Youtubekanaal en stuurde een digitale nieuwsbrief uit met de beelden naar haar abonnees.

Het filmpje van de zedenzaak trok veel kijkers en riep veel reacties op. Deze reacties waren, naast dat veel mensen hem uiteindelijk zouden herkennen, de reden voor de verdachte om zich bij de politie te melden.

Ook het programma Opsporing Verzocht van de AVRO zou dinsdagavond 23 maart de camerabeelden tonen in haar uitzending.

De recherche van Alphen aan den Rijn plaatste de camerabeelden op het Youtubekanaal omdat verdachten van zedenzaken soms een carrière doorlopen. Het begint met naaktloperij of zelfbevrediging, maar kan uitmonden in ernstigere zedenzaken, zoals aanrandingen of zelfs verkrachtingen.

Op woensdag 20 januari, rond drie uur s middags, liepen twee meisjes in de leeftijd van tien jaar door een speelgoedwinkel aan het Thorbeckeplein. Een man kwam bij de meisjes staan en begon zichzelf te bevredigen. De meisjes renden geschrokken naar de kassa en de man verliet de winkel.