Gemeente Nuenen


'Rijk van Dommel en Aaâ nieuwe naam Middengebied

Vrijdag 19 maart is de nieuwe naam van het Middengebied, het groene gebied tussen Eindhoven en Helmond, bekend gemaakt. De heer Jacobs onthulde in Aarle-Rixtel de nieuwe naam âRijk van Dommel en Aaâ. Ook werd de winnares van de prijsvraag bekend gemaakt, mevrouw Lisette Engelen uit Lierop won het arrangement Croy met daarin een diner en een overnachting met ontbijt bij Kasteel Croy. Aan de âprijsvraag naam Middengebiedâ die werd georganiseerd door het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) deden circa 500 mensen mee.

Â

180 stemmen voor Rijk van Dommel en Aa
Het SRE organiseerde in februari een prijsvraag waarbij geïnteresseerden konden stemmen op vier namen of een nieuwe naam konden indienen. De belangstelling was enorm! Bijna 500 mensen hebben meegedaan aan de wedstrijd, hiervan hebben circa 300 betrokkenen een stem uitgebracht en 200 personen een nieuwe naam bedacht. Met 180 stemmen was Rijk van Dommel en Aa de duidelijke winnaar. Op de tweede plaats eindigde Dommel en Aa park gevolgd door Vincentral park en Brainport-park. De stuurgroep van het project is zeer tevreden met het resultaat.

Twee extra waarderingsprijzen wegens grote belangstelling De heer Jacobs, voorzitter van de stuurgroep van het project en portefeuillehouder van het SRE, maakte vrijdag in herberg de Brabantse Kluis in Aarle-Rixtel de winnares bekend. Lisette Engelen uit Lierop won het arrangement Croy met daarin een diner en een overnachting met ontbijt bij Kasteel Croy. Daarnaast werden wegens de grote belangstelling twee extra waarderingsprijzen uitgereikt aan mensen die een nieuwe naam hadden verzonnen. De heer Paul Verhoeven uit Mierlo won met zijn naam âHet Brabants Broekâ een pakket met allerlei producten van Croy. Ook mevrouw Betty Merianti Bulo' uit Nuenen won dit pakket met haar naam âPapenvoortse Tuinâ.

Â

Rijk van Dommel en Aa
Rijk van Dommel en Aa dient als recreatiegebied voor de stedeling en als groen verblijfsgebied voor de dorpeling. Het uitgangspunt van het gebied is om de groenblauwe omgeving te behouden en het te ontwikkelen als landschapspark voor de regio. In Rijk van Dommel en Aa kan op een hoogwaardige manier gerecreëerd, gewoond en gewerkt worden. Hiermee is Rijk van Dommel en Aa een uniek gebied dat bijdraagt aan de Brainport-gedachte. In onze Brainport-regio zorgen de hoogstedelijke, dynamische stadscentra en de groenblauwe kwaliteiten van het buitengebied voor de âquality of life!â

Â

Wensbeeld
De stuurgroep van het project is bezig met de ontwikkeling van het gebied. Er is nu een wensbeeld vastgesteld waarin de visie en ambitie van het gebied zijn bepaald. Daarnaast is de stuurgroep bezig om een Intergemeentelijke Structuurvisie (ISV) op te stellen. Hierin wordt de visie en ambitie uitgewerkt tot concrete projecten, dit met het wensbeeld als uitgangspunt. De gemeenteraden van de zeven betrokken gemeenten hebben met het opstellen van de ISV ingestemd.

Â

Projectpartners

Aan het project werken de volgende partners mee: het SRE, de gemeenten Eindhoven, Geldrop-Mierlo, Helmond, Laarbeek, Nuenen, Someren en Son en Breugel, de provincie Noord-Brabant en RVOB.

Â