3 M Nederland helpt Natuurmonumenten

23/03/2010 12:00

3M Nederland B.V.

Tijdens de nationale vrijwilligersdagen NL DOET staken 60 medewerkers van 3M de handen uit de mouwen voor Natuurmonumenten. Zij leverden als vrijwilliger een bijdrage aan het onderhoud van de Nieuwkoopse Plassen, een waterrijk natuurgebied midden in het Groene Hart. De activiteit is een zogenaamde Helpende Hand van het 3M Fonds, een project waarbij medewerkers van 3M onder werktijd vrijwilligerswerk doen voor een niet-commerciële organisatie.

Op 19 en 20 maart 2010 bood 3M letterlijk de helpende hand aan Natuurmonumenten. Zestig vrijwilligers zetten zich in om berkenboompjes te verwijderen uit de rietlanden om zodoende de verbossing tegen te gaan en daarnaast stronken afzagen op een eiland om het broedgebied van het blauwborstje te handhaven in het plassengebied.

Bijzondere relatie

3M Nederland heeft sinds eind vorig jaar een bijzondere relatie met de Nieuwkoopse Plassen. Een kerstkaartenactie zorgde er toen voor dat 3M 500 vierkante meter natuur sponsorde aan Natuurmonumenten, 1 vierkante meter voor elke tiende keer dat de virale kerstkaart van 3M werd doorgestuurd. Die bijdrage is besteed aan het omzetten van verwaarloosd grasland naar natte en gevarieerde natuur in het Jorisstuk in de Nieuwkoopse Plassen. De vernieuwde natuur is speciaal ingericht voor de zeldzame purperreiger.

3M Fonds

Binnen het wereldwijde Community Giving Program van 3M heeft elke dochtermaatschappij een eigen programma dat aansluit op de lokale cultuur, gemeenschap en omgeving. 3M Nederland heeft in 2008 het 3M Fonds opgericht. Daarmee worden goede doelen en niet-commerciële organisaties ondersteund. Het fonds bestaat uit de Grote Gift - een jaarlijkse donatie van 50.000 euro aan een goed doel in Nederland - en de Helpende Hand, vrijwilligerswerk door 3M-medewerkers onder werktijd.

Over 3M

Als erkend leider in Research & Development produceert 3M duizenden innovatieve producten voor tientallen verschillende markten. 3M's kernkwaliteit is haar meer dan 40 verschillende technologieplatforms - vaak in combinatie met elkaar - te vertalen naar oplossingen voor een breed scala klantbehoeften. Met een omzet van 23 miljard dollar heeft 3M wereldwijd 75.000 mensen in dienst en in meer dan 65 landen productielocaties.

Voor meer informatie, kijk op www.3M.nl of www.3Mfonds.nl .

3M, Scotch, Post-it, Scotchgard, Vikuiti, Nexcare, Scotchprint, Filtrete, Command, en Scotch-Brite zijn handelsmerken van 3M Company.

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.3MFonds.nl