Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 23-03-2010

Roemeense vrouwen opgepakt voor winkeldiefstal

TILBURG - De politie heeft gistermiddag om 16.30 uur bij een
schoenenzaak in de Heuvelstraat twee Roemeense vrouwen van 23 en 26 jaar aangehouden voor winkeldiefstal. Een medewerkster sprak de vrouwen bij de uitgang van de winkel aan nadat het alarm in werking trad. Beide verdachten hadden in hun tassen schoenen, sloffen en sokken aan afkomstig uit de zaak. De goederen waren niet ter betaling aangeboden. Beiden kregen een boete van 310 Euro uitgereikt.

TILBURG - Bij een supermarkt aan de Dr. Ahausstraat hebben agenten rond 14.30 uur een 55-jarige Tilburgse vrouw aangehouden. Een
medewerker zag dat ze diverse levensmiddelen in de winkel in haar tas stopte waarna ze het pand, zonder de goederen af te rekenen, verliet. Buiten de zaak werd de Tilburgse daarover aangesproken. Gewaarschuwde agenten namen haar mee naar het bureau waar ze een boete van 160 euro ontving.

Minderjarigen bekladden wachthokje

OISTERWIJK - De politie heeft gistermiddag rond 14.30 uur bij het NS-Station aan het Stationsplein een 17-jarige jongen uit Haaren aangehouden. Zijn vriendin, een 15-jarig meisje meldde zich op verzoek van de politie korte tijd later op het bureau. Ook zij werd
aangehouden. Aanleiding daartoe was dat een getuige zag dat het tweetal in een wachthokje bij het station onder andere een bank met stiften bekladde. Agenten troffen op zowel de bank als het glas diverse tekeningen met opschriften aan. Beiden legden op het bureau een bekennende verklaring af.

Verkeersongeval leidt tot vernieling

TILBURG - Een verkeersongeval gistermiddag op de kruising
Korenbloemstraat met de Rembrandstraat leidde rond 14.00 uur tot de arrestatie van een 23-jarige Tilburger. De man, die bestuurder was van een bus uitte zijn woede op een auto die bestuurd werd door een 34-jarige Tilburger nadat hij op genoemde kruising geen voorrang gekregen had waardoor een aanrijding ontstond. Na de aanrijding sloeg de 23-jarige een portiersruit van de auto in en bedreigde de 34-jarige woordelijk met de dood. Agenten die in de directe omgeving belast waren met een verkeerscontrole grepen in en hielden de 23-jarige aan. Op het bureau werd hij, in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Tilburger mishandelt ex-partner en collega

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een winkel in de
Heuvelstraat een 45-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 44-jarige ex-vrouw en haar collega te hebben mishandeld. De man is op het bureau in het belang van het onderzoek in verzekering gesteld.

Het slachtoffer kreeg gistermiddag bezoek van haar ex in de winkel waarin ze werkzaam is. Tussen beiden ontstond een woordenwisseling waarbij de man de 44-jarige vrouw meerdere keren sloeg. Een collega van de vrouw sprong tussenbeiden en probeerde beiden te scheiden. Er ontstond een worsteling waarbij zij op de grond viel. Gewaarschuwde agenten spoedden zich naar de winkel en troffen de slachtoffers en de verdachte aan.

Politie treft hennepkwekerij aan bij brand in bedrijf

TILBURG - Vanmorgen even na 08.00 uur spoedden zich de brandweer en politie naar de Kapitein Hatterastaat na een ontvangen melding van een brand in een bedrijf. Terwijl de politie de omgeving afzette, schaalde de brandweer op naar grote brand. Er werden ruim dertig
brandweerlieden en verschillende voertuigen waaronder twee hoogwerkers ingezet, om het vuur te bestrijden. De brandweer gaf rond 08.50 uur het sein de brand meester te sein. Tijdens een onderzoek in het pand trof de politie in een afgeschermd gedeelte een in werking zijnde kwekerij aan die 450 hennepplanten huisveste. De eerste resultaten van het onderzoek wijzen uit dat de brand vermoedelijk in het
kantoorgedeelte ontstaan is. De politie is op zoek naar de exploitant van de plantage.

Verwondingen, opgelopen tijdens bedrijfsongeval, worden man fataal

TILBURG - Gisteravond is in het Elisabeth ziekenhuis een 33-jarige inwoner uit Den Bosch, ten gevolge van verwondingen die hij opgelopen had bij een bedrijfsongeval overleden. De man was zondag 21 maart jl. bezig met werkzaamheden in een bedrijf aan de Hub van Doorneweg. Een ijzeren staaf die in een draaibank bevestigd zat schoot los en raakte de man in zijn schouder. Hij is vervolgens met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en stelt een onderzoek in.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 23-03-2010 11:52 | © Regio Midden en West Brabant |